Sinds kort ben ik in het bezit van de Philips Air Cooker. Over mijn ervaringen met dit toestel heb ik deze Philips Air Cooker review geschreven. Philips heeft de Air Cooker in het voorjaar van 2022 geïntroduceerd als een kookmachine die werkt volgens het principe van NutriFlavor technologie. Dit betekent simpelweg dat je kookt met zowel hete lucht als vochtigheidsgraad. Het is dus beslist geen nieuwe Airfryer. Het apparaat combineert tijd, temperatuur en vochtigheid om hele maaltijden te kunnen bereiden. Hierdoor is het mogelijk om in 1 apparaat verschillende bereidingswijzen toe te passen zoals stomen, luchtstoom, langzaam garen, sous-vide bereiden, om er maar een paar te noemen.

Waarom de Philips Air Cooker?

Ik was kort geleden met Marc Jacobs als beheerders van de Facebook groep Philips Airfryer bak avonturen op bezoek bij The Philips Chef. Daar hebben we van dichtbij mogen ervaren hoe het is om met een Air Cooker te koken.

Namens onze leden hebben we vragen gesteld aan The Philips Chef over de Air Cooker. We hebben diverse producten bereid in de Air Cooker en geproefd. Ook hebben we ervaren wat bijvoorbeeld het verschil is tussen broccoli bereid in een elektrische stomer en bereid in de Philips Air Cooker. Het smaakverschil was dermate groot. Groente bereid in een Philips Air Cooker was veel smaakvoller. Voor mij was de ultieme test de Risotto. Nadat ik de risotto had geproefd, een gerecht dat niet voor “rookies” is, waarbij je normaal gesproken steeds moet blijven roeren en bouillon bijvoegen om het goed en romig te maken. In de Philips Air Cooker maak je de risotto door een simpele druk op de knop. Ik was meteen om. Ik wilde ook elke dag mijn eten in een Air Cooker kunnen bereiden als dit zo smaakvol eruit komt en zo eenvoudig te bereiden is. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de vragen die we hebben gesteld aan the Philips Chef? Op deze dag hebben Marc en ik 2 video’s opgenomen. Deze zijn terug te vinden op onze Faceboek groep Philips Airfryer bak avonturen.

In dit artikel ga ik jullie van alles vertellen over de Philips Air Cooker. Wat is het voor een apparaat, wat kun je er zoals in koken en ik vertel ik jullie of er overeenkomst/verschillen zijn tussen een Air Cooker en een Airfryer. 

Voor mensen die zoekende zijn naar een keukenapparaat om eten te bereiden maar niet weten of de Air Cooker iets is waar ze naar op zoek zijn? Lees dan vooral verder, Ik heb een overzicht gemaakt waarin ik de mogelijkheden van de 2 grootste Philips Airfryers die er op dit moment te koop vergeleken worden met de mogelijkheden van de Philips Air Cooker. Mocht je de verschillen willen weten, of wil je misschien een Philips Airfryer kopen maar je weet niet of je een Philips Air Cooker beter bij je kookwensen past dan de Airfryer. Dan kan dit overzicht je wellicht helpen. Natuurlijk ook diegenen die al in het bezit zijn van een Airfryer, is het handig te weten wat dit apparaat meer kan dan de Airfryer en of er zaken zijn die de Airfryer wellicht veel beter kan dan de Air Cooker.  

Tenslotte zal ik in een overzicht de voors- en tegens benoemen die ik tot dusver kan bedenken op grond van mijn eigen kook- en bakervaringen met dit apparaat. Ik heb verder nog wat filmpjes gevonden over de Air Cooker welke ook de moeite waard zijn om te bekijken. Zoals onderstaand filmpje dat laat zien wat de verschillen zijn tussen voedsel wat niet in een Air Cooker bereid wordt en voedsel wat wel in een Air Cooker wordt bereid. Een foto of film zegt soms meer dan woorden…

Video Philips Air Cooker receptvergelijking

Wat is een Philips Air Cooker

De Philips Air Cooker is dit voorjaar op de markt gekomen. Het is een kookapparaat dat een nieuwe manier van koken introduceert. Het apparaat maakt gebruik van de NutriFlavor technologie. Het apparaat zorgt voor een perfecte balans tussen tijd, temperatuur en vochtigheidsgraad. Dit proef je terug in alle gerechten die je met dit apparaat bereid. 90% van de voedingsstoffen uit de producten die je erin bereid, blijven behouden.

Video: Philips Air Cooker hoe kun je koken?

In feite wordt er gebruik gemaakt van 2 soorten technieken hete lucht in combinatie met vochtregulatie. Het is dus echt een innovatief product, iets nieuws op de markt.

Ik hoor veel opmerkingen als dat de Philips Air Cooker klinkt als een nieuwe Airfryer, of een nieuwe multicooker van Philips.

Op beiden punten moet ik jullie corrigeren.

Op de verschillen tussen de Air Cooker en de Airfryer kom ik zo in het volgende hoofdstuk. Een nieuwe multicooker is het ook zeker niet. Een multicooker maakt gebruik van een verwarmingselement aan de onderkant van de pan. In de pan verdampt kookvocht en deze loopt weg via een stoomventiel. De aircooker maakt gebruik van een externe water reservoir. Daarnaast heeft het ook een warmte element met ventilator die de hete lucht en hete stoom laat circuleren om de te bereiden voedsel heen. Dus gelijk een een elektrische stomer is het ook niet. Want daar voeg je water toe en de verwarmingselement laat het vocht langs het voedsel verdampen, maar het apparaat kan dit niet gecontroleerd doen. Met als gevolg dat alles wat uit een reguliere of elektrische stomer komt, door en door nat is, en als het te lang in heeft gezeten, erg nat en sompig smaakt. Voor veel mensen de reden dat ze liever niet uit een stomer voedsel eten.

Philips heeft dus gedaan waar ze goed in zijn en dat is uitvinden en doorontwikkelen. Ze hebben zeker naar die elektrische stomer gekeken en ook naar die Airfryer en gedacht, wat als we beiden technieken samen laten komen in 1 apparaat? En dat komt samen in de nieuwe NutriFlavor technologie van Philips: deze techniek combineert tijd, temperatuur en vochtigheidsgraad. De meest juiste omstandigheden wordt gecreëerd voor ieder ingrediënt. Dit uit zich in smaakvol voedsel dat maar liefst 90% van de voedingswaarde behoudt. Het is de techniek gelukt om zowel hete lucht verhitting als toevoegen van vocht samen te laten gaan. Beiden zijn afzonderlijk in te stellen. Gecombineerd heeft Philips allerlei instellingen verwerkt tot bepaalde standen, die verschillende kooktechnieken van afzonderlijke apparaten nabootsen. 

Zo kun je met een Philips Air Cooker stomen, luchtstromen (een combinatie van stoom en hete lucht), langzaam garen, sousvide bereidingen toepassen, bakken, bakken/roosteren, opwarmen en ontdooien. 

En voor mensen die denken ho, ik ben geen kookwonder, ik moet al die toeters en bellen niet, ik ben een persoon die gaat voor gemak. Ook daar heeft Philips dus aan gedacht. Philips had al een NutriU app uitgebracht. Daar kun je in aangeven over welke Philips keukenapparatuur je beschikt waardoor er recepten op maat voor je apparaat worden getoond eventueel aangepast naar de juiste instellingen.

Met de Philips Air Cooker gaat Philips een stap verder en wordt de samenwerking van de app met dit apparaat geintegreerd. Het apparaat werkt namelijk met WiFi. Dus zodra je met dit apparaat gaat koken kun je de NutriU app gratis downloaden en pairen (koppelen) zodat je makkelijk vanuit de app het apparaat kunt bedienen. En dat gemak is een voordeel. Je volgt een recept, die vertelt je in welke accessoire je wat stopt en het enige wat je hoeft te doen is swipen (op de knop vegen van links naar rechts) Je ziet in de app dat het apparaat  wordt ingesteld en je ziet de tijd teruglopen. Je hoeft niks meer te doen het apparaat stelt zichzelf in. Ze hebben bij de introductie van dit apparaat al meer dan 300 recepten speciaal voor de Air Cooker in de app gezet, voldoende inspiratie dus voor als je zelf geen kookwonder bent. 

Door eenvoudig de aanwijzingen te volgen, bereid je een maaltijd. Je vult je het apparaat en met een swipe beweging (door een schuifje van links naar rechts te vegen met je vinger). Je zet daarmee je apparaat in werking. Geheel automatisch wordt door de app de tijd, temperatuur en vochtigheid juist ingesteld voor dat recept en begint de tijd terug te lopen.

Soms is 1 zo’n actie voldoende, een ander keer wordt er midden in het recept een vervolgactie uit te voeren. Het recept vertelt je stap voor stap wat je dan moet doen (bv omkeren van het product als voorbeeld) door opnieuw te swipen gaat het apparaat verder koken. Zo kun je gemakkelijk zonder al te veel poespas een hele maaltijd bereiden (groente met vlees of vis en eventueel rijst of aardappels erbij). Het kan gewoon niet fout gaan. 1 keer in de zoveel tijd voert Philips updates uit, we zullen bv zien dat er dan steeds meer recepten/bereidingsmogelijkheden bij komen. Tijdens het bereiden kun je wat anders doen want het koken gaat vanzelf, telkens als er actie. van je wordt verwacht of als de maaltijd klaar is, dan krijg je op je device (meestal je telefoon waar de NutriApp op staat waarmee je het apparaat hebt aangezet) een berichtje dat je of een vervolg handeling moet uitvoeren, of dat je maaltijd klaar is. Hoe handig is dat? Kun je mooi in de tussentijd wat anders doen.

Het volgende plaatje laat zien wat er aan de binnenkant gebeurd van het apparaat als er een maaltijd wordt bereid.

Je ziet de stoom en de warmte gecontroleerd rouleren langs het te bereiden voedsel. Hierdoor komt groente er niet zeiknat uit. Alles smaakt echt veel beter is mijn ervaring en als voordeel is het ook nog eens gezonder, want 90% van de voedingsstoffen blijft met deze bereidingswijze behouden. 

Nu is het niet alleen ik druk start in en het apparaat gaan vanzelf. Als je zelf aan de bak wilt kan dat natuurlijk ook. Je kunt zelf de tijd instellen, de temperatuur instellen en de vochtigheidsgraad bepalen. Ook kun je een tussenvorm kiezen door te koken door een bepaalde ingrediënt te kiezen, dit is een modus voor als je beginner bent, je selecteer de ingrediënten en vervolgens de bereidingsmethode. De Air Cooker past dan zelf de temperatuur en vochtigheid automatisch aan en de tijd wordt aangepast op basis van het gewenste eindresultaat. Als je kiest voor koken met de ingredientenlijst dan heeft het apparaat is in beginsel een standaardlijst bij het eerste gebruik. Zodra je de Air Cooker aansluit en koppelt, wordt deze lijst automatisch bijgewerkt. Zaken waaruit gekozen kan worden op deze stand is oa Groente soorten, wortel en groentes met zetmeel, diverse granen, vlees, gevogelte en vissoorten, eieren.

Voor mensen die enigszins vertrouwd zijn met het apparaat is er de modus bereidingsmethode. De diverse kookmethodes met dit apparaat nogmaals op een rijtje. Dit zijn: lucht stomen, stomen, braden, bakken, slow cooking, sous vide, ontdooien en opwarmen. Het is goed te weten dat als je wilt gaan bakken of braden, dat dat wel 2 standen zijn waarbij het apparaat eerst moet worden voorverwarmd. Dit is een standaardtijd van 5 min en kan niet worden aangepast. 

Ik vind het echt vernieuwend, Ik heb een elektrische stomer. Eten uit een Air Cooker is niet te vergelijken met eten bereid in een elektrische stomer. Dat is zeik en zeik nat. De vochtigheid gaat er ongecontroleerd doorheen en is niet te reguleren. De vochtigheid in de Philips Aircooker wel. 

De multi cooker kan veel bereidingen aan, maar ook niet alle bereidingen die wordt toegepast in de Philips Air Cooker kun je met een multicooker uitvoeren. Zo kun je er geen aardappels/ en gebraden vlees tegelijkertijd in maken. of sous-vide de perfecte benedicteieren in maken als voorbeeld. Maar ook de Airfryer kan niet alle bereidingen berichten die je met een Air Cooker kunt maken. 

Verschil tussen de Philips Air Cooker en de Philips Airfryer

In dit hoofdstuk vertel ik jullie graag wat de verschillen zijn tussen koken met een Philips Air Cooker en koken met een Philips Airfryer, omdat veel mensen onterecht er van uit gaan dat dit gelijk is aan koken met een Airfryer met extra mogelijkheden.

De Philips Air Cooker bereid voedsel op een gecontroleerde wijze met zowel warmte als vocht. De resultaten zijn daardoor nauwkeurig. Voedsel bereid in de Philips Aircooker is perfect bereid, met een uitstekende smaak en textuur. Al het goede van de ingrediënten blijft bewaard. Ook biedt de Philips Air Cooker meer bereidingsmethodes dan de Philips Airfryer. Dan zul je denken, als ik de luchtvochtigheid uitschakel in dit apparaat, dan blijft die koken op hete lucht dan is dit toch hetzelfde als een Airfryer? Nee, want de Philips Airfryer heeft een veel krachtige motor die de warmte met veel meer kracht langs het eten heen blaast/zuigt. De Philips Airfryer heeft ook een ster op de bodem, waardoor de deze juiste conditie creëert om dit efficiënt te doen zodat je een goede knapperige resultaat krijgt bij je product. Dit kan tot een temperatuur van 200 graden. De Air Cooker blaast ook met hete lucht maar met minder vermogen, en maakt gebruik van een ander techniek zodat het resultaat niet hetzelfde is. Ook de temperatuur kan niet zo hoog als die van een Airfryer. Maximaal wordt er met 160 graden gebakken/geroosterd/gegrilld dat maakt dat het bereiden van rood vlees, of het bereiden van verse frites erin een heel ander, minder goed resultaat geeft. Ben je een Philips Airfryer gewend dan kom je bedrogen uit.

De Airfryer maakt dus gebruik van Rapid Air (groter vermogen, veel blaas/zuig kracht met een gepatenteerde ster op een bodem wat een ideale hete lucht circulatie creërt dat je zonder al te veel handelingen krokant/bruin resultaat krijgt van wat je erin bereid van alle kanten boven, zijkant en van onderen.Dit zorgt voor krokante en malse resultaten. Hierbij valt een grote verscheidenheid aan voedsel te bereiden, maar het apparaat geeft dus geen vocht af wat een Air cooker wel doet. 

Ik heb voor jullie een overzicht gemaakt van de kenmerken van de Philips Air Cooker, de Philips Airfryer XXL Premium Smart Sensing en de Philips Premium Airfryer XXL, aan de hand daarvan kun je je eigen kookwensen tegen elkaar afwegen met deze 3 apparaten.

Hoe kook je met een Philips Air Cooker?

In dit hoofdstuk neem ik je mee hoe je met dit apparaat kunt koken. Je kunt dit als onervaren kok doen, door gebruik te maken van de NutriU app om het apparaat te bedienen of te koken middels ingrediënt. Als je een stuk ervarener bent met het apparaat kun je natuurlijk ook zelf bepalen met welke techniek je wilt koken, of welke instelling. In elk geval zijn er 4 manieren waarmee je met een Philips Air Cooker kunt koken. 

4 manieren van koken met de Philips Air Cooker:

  1. Koken met een recept met de NutriU app
  2. Afgestemd op ingrediënten
  3. Kiezen van een kookmethode
  4. Handmatig koken

1. koken met een recept met de NutriU app

Dit is de meest makkelijke manier van koken. Ideaal voor mensen die niet van koken houden, weinig of geen inspiratie hebben, maar wel graag elke dag een gezonde, smaakvolle maaltijd willen bereiden zonder erbij te hoeven blijven, of met een berg afwas achter willen blijven van alle potten en pannen die worden gebruikt en moeten worden afgewassen. 

De app kun je kosteloos downloaden voor je Android of Apple device. Mensen die gebruik maken van ander Philips kooktoestellen zijn er wellicht al mee bekend. Zodra je je toestel ingeeft in de app, dan krijg je veel kook en bak inspiratie wat je met je toestel kunt bereiden. Uiteraard kun je zelf ook je eigen recepten met de community delen. De Philips Aircooker gaat met de app actief samen met je koken. Je kunt al uit meer dan 300 kant en klare recepten kiezen. Je haalt de ingrediënten voor het gerecht in huis en je volg de stap voor stap instructies voor het recept. Het recept vertelt zelfs hoe je de ingrediënten in de machine plaatst. Ben je klaar dan kun je op de startknop in de app klikken. Tijd, temperatuur en vochtigheidsgraad worden automatisch via de app ingesteld op je Philips Aircooker waardoor je niks meer hoeft te doen totdat alles klaar is. 1 minuut voor het verstrijken van de eindtijd krijg je een berichtje op je device dat er nog 1 minuut te gaan is. Op het moment dat het gerecht klaar is krijg je weer een berichtje. De apparaat gaat automatisch op de warmhoudstand tot je het eten eruit haalt. Dus iets later aan tafel is geen probleem. 

Hoe breng je een eerste verbinding tussen je Philips Air Cooker en de NutriU app tot stand?

Je zet je de Philips Aircooker aan. Dit doe je door op de draaiknop van je Philips Air Cooker te drukken. Je scrollt door de lijst om de juiste taal te selecteren. Het apparaat maakt dan contact met je WiFi netwerk en probeert te pairen met de NutriU app. Je bevestigd dit proces om verder te kunnen gaan. Er wordt gevraagd of je de NutriU app al hebt gedownload, je volgt hiervoor verder de instructies van de Philips Air Cooker.  Mocht je hem nog niet hebben gedownload dan scan je de QR-code die het apparaat in de display laat zien. Je opent de app en je volgt het registratieproces. Zo koppel je de Air Cooker aan je smartphone. Je volgt de instructies om je Philips Air Cooker te verbinden met je WiFi-netwerk. Je app geeft aan als dat succesvol is gebeurd. Dan ben je klaar om te koken. 

Video: Philips Air Cooker hoe maak je verbinding

Let wel op als er meerdere koks in huis zijn. Alle Philips apparaten dus ook de Philips Air Cooker kunnen door slechts één  gebruiker tegelijk op afstand worden bediend. 

Als een tweede gebruiker het apparaat wilt bedienen en de NutriU-app wil gebruiken, moet die het koppelingsproces voltooien. Hierdoor wordt de eerste gebruiker automatisch ontkoppeld en kan deze de Air cooker niet meer op afstand bedienen. Als diegene die ontkoppeld is opnieuw de Air Cooker wilt koppelen dan moet diegene de NutriU app  weer openen, opnieuw Air Cooker selecteren en moet diegene weer op Pair (koppelen) drukken, vice versa wie het betreft als er meerdere gebruikers zijn. 

Leuk om te weten: Indien je in het bezit bent van apparatuur die met amazon’s Alexa (spraakbediening) zijn gekoppeld, dan zit je goed met de Philips Air Cooker, die werkt namelijk ook met Alexa. 

2. Afgestemd op ingrediënten

Het is mogelijk om de kookomstandigheden aan te passen naar specifieke ingrediënten. Je kiest simpelweg je ingrediënten, je selecteert de gewenste eindresultaat bijvoorbeeld gebakken of gestoomd en je bevestigd. Je stopt je eten in de toestel, sluit het en je drukt op start om te beginnen met koken.

3. Kiezen van een kookmethode

Het apparaat kent diverse kookmethodes:

  1. stomen
  2. stomen door middel van lucht/luchtstoom
  3. langzaam garen
  4. sous-vide
  5. bakken
  6. braden/roosteren
  7. opwarmen
  8. ontdooien

Indien je kiest voor het koken door middel van één van de 8 kookmethodes dan worden tijd, temperatuur en vochtigheidsgraad automatisch voor je ingesteld. Makkelijk als je niet van ingewikkeld houdt. Kies gewoon één van deze standen en het koken start automatisch. 

4. Handmatig koken

Deze stand is voor de mensen die houden van experimenteren, de gevorderden die ondertussen de toestel door en door kennen. Hierbij heb je de vrijheid zelf alles in te stellen. Tijd, temperatuur, vochtigheidsgraad. Ook als je handmatig het eea instelt en je start dit handmatig, ook dan kun je op afstand je apparaat bedienen en kun je via je Philips NutriU app volgen wat je hebt geprogrammeerd, op afstand zou je zo je apparaat kunnen pauzeren mocht je dat willen, of af en toe kijken hoe ver het staat met je eten. Je krijgt via je app een melding als het klaar is je kunt of verder koken nog wat aan je instelling aanpassen of tussentijds pauzeren. 

Capaciteit van de Philips Air Cooker

De Philips Air Cooker is heeft de capaciteit om een gezinsmaaltijd te kunnen bereiden. Je kunt tot 4 porties tegelijk erin bereiden. 

Ik zeg er maar bij, heb je altijd met een multicooker gekookt, dan ben je een kookpot gewend van gemiddeld 5 liter. Koken met een Philips Aircooker werkt niet standaard vanuit een grote pot, maar koken met een rekje met 2 handvaten, daarin hangt standaard een mandje en je kunt optioneel een 2e laag aan toevoegen of 2e bakplaat. waar je je vlees of vis op legt. Qua hoeveelheden wat je erin kunt bereiden is het dus appels met peren vergelijken. Ik heb gekeken hoeveel liter water in de kookpot past die je als accessoire erbij kunt bestellen en dat is ongeveer 1,5 liter vocht. Als ik moet schatten wat de inhoud is van het mandje, dan is dat ongeveer het zelfde. Philips zelf vermeld geen inhoudsmaat van de items op hun site. 

4 personen zijn normale eters. Als je 4 grote eters hebt, dan is het krap. Als je de Air Cooker naast de Philips Airfryer zou inzetten dan zou dat weer voldoende zijn. 

Verbruik van de Philips Air Cooker

Het vermogen van het apparaat is 1500 – 1650 W.

Schoonmaken van de Philips Air Cooker

Alle onderdelen (accessoires en de kookkamer) zijn voor zien van anti aanbak laag. Ga dus in geen geval met een schuursponsje schoonmaken maar gebruik altijd een zachte doek of sponsje daarvoor. 

Na het koken kun je handmatig reinigen.

Dit doe je als volgt:

  1. houd de draaiknop ingedrukt om het apparaat uit te schakelen
  2. Haal de stekker uit het stopcontact
  3. Laat het apparaat ongeveer 30 min afkoelen
  4. Verwijder alle accessoires om de Philips Air Cooker sneller te laten afkoelen
  5. Maak de ondersta lade, de mand, de pan en de tweede laag schoon in de vaatwasmachine of reinig ze met warm water, afwasmiddel en een niet-schurend sponsje
  6. Maak de kookkamer schoon met warm water. Gebruik indien nodig afwasmiddel en een niet-schurend sponsje.

Eventueel kun je citroenzuur gebruiken om verkalkingsvlekken in de kookkamer te verwijderen. Doe het mengsel in de pan, laat het een tijdje inwerken en veeg het vervolgens weg. 

Verder heeft het toestel 3 automatische reinigingsprogramma’s:

  1. Easy clean-programma
  2. Schoonspoelen/spoelprogramma
  3. Ontkalken

1. Easy clean-programma

Als na het koken voedselresten blijven kleven aan de kookkamer, dan kun je het automatische reinigingsprogramma gebruiken om de resten zachter te maken en het apparaat eenvoudig te reinigen. Het programma duurt 20 minuten. Als het programma klaar is hoef je de kookkamer alleen nog maar met een vochtig doekje schoon te vegen. 

2. Schoonspoelen/spoelprogramma

Dit programma gebruik je als je al een tijdje geen gerechten hebt bereid met de Philips Air Cooker.

3. Ontkalken

De Philips Air Cooker geeft een melding op het display wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken. Gebruik hiervoor ongeveer 80 ml Philips CA6700-ontkalkingsvloeistof voor. 

Extra tip

Ik woon in een regio waarbij er heel veel kalk in het water zit. Ik heb al een waterontharder, maar desondanks zie ik bij alle apparaten, waterkranen, doucheschermen etc. veel kalkaanslag. Ook na ieder gebruik van de Philips Aircooker. Wat bij mij helpt is een beetje citroensap op de vlek druppelen, even laten inweken en dan met een schoon doekje afnemen. 

Welke accessoires zijn verkrijgbaar voor de Philips Air Cooker?

  1. rooster/bakplaat (ter vervanging te koop)
  2. kookpot (extra accessoire, optioneel te koop)
  3. mand (ter vervanging nog niet te koop)
  4. tweede bakplaat/dubbele laag (extra accessoire, optioneel te koop)
  5. waterreservoir met deksel (ter vervanging te koop)
Video: Philips Air Cooker accessoires

1. Rooster/bakplaat

Deze wordt standaard meegeleverd. Ideaal om bv een kip op te grillen. Mocht je deze willen vervangen dan kan dat bestelnummer: CP1833/01.

Rooster / bakplaat

2. Kookpot

Deze wordt standaard niet meegeleverd. Ideaal om oa. zelf brood in te bakken, voor stoofschotels, soepen en risotto gerechten in te bereiden. bestelnummer: NX0990/90 adviesprijs 34,99.

kookpot

3. Mand

Deze wordt standaard meegeleverd. Mocht je deze willen vervangen dan kan dat bestelnummer: CP1831/01. 

mand

4. Tweede bakplaat/dubbele laag

Deze wordt standaard niet meegeleverd. Ideaal  om het maximale uit je maaltijd te halen door tijd te besparen en meerdere ingrediënten tegelijkertijd met de tweede laag te bereiden. Je kunt deze extra plaat combineren met de mand, plaat of kookpot om het bereidingsoppervlakte te verdubbelen. Geuren en smaken vermengen niet. Bestelnummer: NX0991/90 adviesprijs, 34,99.

Tweede bakplaat/dubbele laag

5. Waterreservoir met deksel

Mocht het gebeuren dat deze stuk gaat, dan is dit onderdeel te bestellen ter vervanging. Bestelnummer: CP 1834/01. Een prijs wordt niet genoemd, dit onderdeel is alleen bij retailers verkrijgbaar. 

Welke type Philips Air Cookers zijn er te koop en waar zijn deze te bestellen?

Voor alsnog is er maar 1 type te koop de Philips Aircooker uit de 7000 series met als typenummer: NX0960/90.

Bestaande uit apparaat voorzien van NutriFlavor technologie waarbij wordt meegeleverd mand + bakplaat, verbonden met de NutriU app. 

Adviesprijs: 579, 99 euro, tijdelijk actie 1 extra accessoire erbij voor maar 1 euro.

Productkenmerken:

  • Maakt gebruik van NutriFlavor-technologie
  • heeft een temperatuurregelaar
  • heeft een vochtigheidsregeling
  • aan/uitschakelaar
  • instelbare tijdsindicatie
  • accessoires zijn vaatwasmachine bestendig
  • garantie wereldwijd 2 jaar
  • wattage: 1500-1650 W
  • kleur: zwart afgewerkt met koper
  • land van productie: China
  • afmeting: 438x345x232mm
  • productgewicht: 7,44kg
  • materiaal hoofdunit: plastic

Vergeleken met een oven met energie label A kun je wel tot 70% op de energierekening besparen bij het bereiden van 1 kip of zalmfilet. 

Wat zijn de voor en nadelen van de Philips Air Cooker?

Inmiddels heb ik ongeveer een week gekookt met de Philips Air Cooker en ben zeer tevreden over het apparaat. Ik heb voor jullie de voor en nadelen opgesomd in het volgende overzicht. Als je erop klikt is het leesbaar. Hopelijk kan het helpen als je de aanschaf van een Philips Air Cooker overweegt of je afvraagt of het iets voor je is.

Voor mij is de Philips Air Cooker het maatje van de Philips Airfryer, ik zou niet zonder de Airfryer kunnen. Na een week kan ik concluderen dat ik ook niet zonder de Philips Air Cooker meer kan omdat het mijn drukke hectische leven een stuk eenvoudiger maakt voor de dagelijkse dingen die ik erin bereid. Ik gebruikte het fornuis al niet veel. Voor mijn dagelijkse kookkunsten weet ik nu al dat ik die nog minder ga gebruiken. Alleen als ik mensen over de vloer heb bv. Verder, kan ik voor dagelijks gebruik prima met zowel de Aifryer als de Air Cooker uit de voeten. Van wat ik tot dusver erin heb bereid is het resultaat verbluffend. Smaak van het eten is erg lekker. Omdat ik het apparaat nu pas een week heb, is het nog zoekende naar de juiste instellingen, maar als ik die onder de knie heb zal ik mijn recepten hier blijven delen. Onder Air Cooker recepten, kun je al mijn Philips Air Cooker recepten terugvinden voor als je op zoek bent naar nog meer inspiratie voor de Philips Air Cooker.