Vandaag heb ik thuisgewerkt, dan heb ik niet veel tijd voor de lunch. Mijn lunch moet dan gezond, vullend, smaakvol en snel te bereiden zijn. Dat zijn heel wat eisen, maar met de Soupmaker is dat werkelijk een peuleschil. Ik had een halve bak kastanje champignons liggen. Een half bakje is niet veel. Wat ik zelf dan ervaar als een hele goede smaakmaker, die meteen een bindende factor geeft aan je soep en ook boordevol vezels zit, is de zoete aardappel. Dit is een lekkere vullende combi, boordevol vezels, vitamines en smaak.
Wat heb je nodig om deze soep te maken:
- halve bakje kastanje champignons
- een hele zoete aardappel
- een stukje prei
- een stukje bleekselderij
- 3 tenen knoflook
- 2 Knorr groente bouillonblokjes
- 2 stengels bosui
Bereidingswijze:
Je begint met de groentes te wassen die je nodig hebt en deze in grove stukken te snijden. Die doe je stuk voor stuk in je Soupmaker. De zoete aardappel schil je en snij je in grote stukken ook die doe je in de soupmaker. Vul dan af met water tot aan de maximumstreepje.
Dan stel je je apparaat in. Je doet de deksel erop. Ik heb de nieuwe Soupmaker gebruikt de HR 2202, die schuif je dicht in tegenstelling tot het oude model waarbij je de deksel erop doet. Als deze dicht is maak je hem aan. Druk je de selectieknop in het midden in en zorg je dat het lampje op de eerste programma brand, die voor gladde soepen. Dan uiterst rechts op start drukken tot je een lange piepsignaal hoort en dan is het 23 minuten wachten tot de soep klaar is 🙂
Als serveersuggestie: Lanche surpresa a là LucianasKitchen smaakt hier voortreffelijk bij!!