Print Friendly, PDF & Email
Yoghurt homemade uit de Philips Multicooker HD3037
Met de veelzijdige Philips multicooker kun je uiteenlopende gerechtjes bereiden, of je het nu moet stomen, stoven, bakken of koken… Zelfs de bereiding van yoghurt is mogelijk… Met dit recept zie je hoe je kinderlijk eenvoudig van een beetje yoghurt maar liefst één liter yoghurt kunt maken.
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
8uur 8 uur
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
8uur 8 uur
Ingrediënten
  • 1liter volle melkAls je voor een dikke romige yoghurt gaat, hoe magerder de melk/yoghurt hoe dunner deze wordt…
  • 1pakje houdbare slagroom met vet percentage 35%ga je voor een normale yoghurt, dan kun je de slagroom weglaten
  • 2eetlepels volle melk poederDe ervaring leert dat vaak zonder deze twee lepels de yoghurt simpelweg te dun wordt
  • 200gram Griekse yoghurtAls je voor een dikke romige yoghurt gaat, hoe magerder de melk/yoghurt hoe dunner deze wordt…
Instructies
  1. Neem een liter volle melk
  2. Neem een pakje houdbare slagroom met een vetpercentage van 35%
  3. Neem 2 eetlepels volle melk poeder
  4. Neem 200 gram Griekse yoghurt
  5. Doe alles in de pan en roer dit goed met een plastic garde door elkaar zodat alle klontjes eruit zijn. Gebruik een houten of plastic spateltje om de pan niet te beschadigen.
  6. Selecteer de stand yoghurt op de multicooker en druk op start
  7. Als de yoghurt klaar is zie je al dat het een yoghurt structuur heeft en het mengsel is ingedikt
  8. Pak een lege liter emmertje en zorg dat deze goed gesteriliseerd is.
  9. Als je dit te veel werk vindt doe het dan in de vaatwasser en stel hem zo in dat het goed schoongekookt wordt, daar giet je dan de zojuist gemaakte yoghurt in. Als het is afgekoeld zet het dan voor minimaal 4 uur weg in de koelkast voor gebruik.
  10. Eet je yoghurt bijvoorbeeld met wat cruesli en aardbeien van de boer, heerlijk !!
Notities

Je kunt ook mijn filmpje bekijken op mijn LucianasKitchen youtube kanaal.