Sinds twee dagen geleden ben ik in het bezit van de Philips multicooker HD3037.
Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het is om zelf yoghurt te maken. Deze multicooker heeft maar liefst 12 voorgeprogrammeerde receptenmenu’s voor eenvoudige en gezondere gerechten oa een functie voor rijstgerechten, mosselen, voor het maken van cakes, tajine gerechten, slowcooken maar dus ook yoghurt 😁. Maak met dit recept nu je eigen yoghurt.
Mijn experiment uit mijn toverpot was geslaagd, je krijgt een heerlijke romige yoghurt. Er zijn altijd verbeteringen door te voeren. Wat ik voor de volgende keer meeneem? De volgende keer zal ik toch de yoghurt als deze klaar is door een kaasdoek zeven. Ik hou van hele dikke yoghurt. Deze was romig, maar voor mij mag het nog dikker. Dus ik zal de volgende keer naast zeven, ook een extra lepel suiker toevoegen, zodat er meer goede bacterieen in mijn yoghurt ontstaan en hopelijk dat dit dan tot een nog dikkere yoghurt zal leiden. Ook zal ik dan voor de smaak maar meteen een zakje vanillesuiker toevoegen.

Prep Tijd |
5 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
8 uur | 8 uur |
|
|
![]() |
Met de veelzijdige Philips multicooker kun je uiteenlopende gerechtjes bereiden, of je het nu moet stomen, stoven, bakken of koken... Zelfs de bereiding van yoghurt is mogelijk...
Met dit recept zie je hoe je kinderlijk eenvoudig van een beetje yoghurt maar liefst één liter yoghurt kunt maken.
|
- 1 liter volle melk Als je voor een dikke romige yoghurt gaat, hoe magerder de melk/yoghurt hoe dunner deze wordt...
- 1 pakje houdbare slagroom met vet percentage 35% ga je voor een normale yoghurt, dan kun je de slagroom weglaten
- 2 eetlepels volle melk poeder De ervaring leert dat vaak zonder deze twee lepels de yoghurt simpelweg te dun wordt
- 200 gram Griekse yoghurt Als je voor een dikke romige yoghurt gaat, hoe magerder de melk/yoghurt hoe dunner deze wordt...
- Neem een liter volle melk
- Neem een pakje houdbare slagroom met een vetpercentage van 35%
- Neem 2 eetlepels volle melk poeder
- Neem 200 gram Griekse yoghurt
- Doe alles in de pan en roer dit goed met een plastic garde door elkaar zodat alle klontjes eruit zijn. Gebruik een houten of plastic spateltje om de pan niet te beschadigen.
- Selecteer de stand yoghurt op de multicooker en druk op start
- Als de yoghurt klaar is zie je al dat het een yoghurt structuur heeft en het mengsel is ingedikt
- Pak een lege liter emmertje en zorg dat deze goed gesteriliseerd is.
- Als je dit te veel werk vindt doe het dan in de vaatwasser en stel hem zo in dat het goed schoongekookt wordt, daar giet je dan de zojuist gemaakte yoghurt in. Als het is afgekoeld zet het dan voor minimaal 4 uur weg in de koelkast voor gebruik.
- Eet je yoghurt bijvoorbeeld met wat cruesli en aardbeien van de boer, heerlijk !!