Om mijn nieuwe bakplaat voor de Airfryer Avance XL te testen heb ik in mijn nieuwe XL bakplaat HD9912/90 een makkelijke Indische kokoskoek gebakken, Winko Babat. Als kind zijnde heb ik die heel vaak gegeten, gebakken in de traditionele oven. Ik wilde wel eens zien hoe deze uit de nieuwe XL bakplaat komt. Het is een koek waaruit de hoofdbestanddeel uit kokos, santen en ketanmeel bestaat. Het is een koek die van binnen een wat kleverige structuur heeft. Ik hou ervan als mijn Winko babat een krokante onder en bovenlaag heeft, dus de helft van de tijd draai ik de koek altijd om dit resultaat te bewerkstelligen. Dit heb ik hier ook weer gedaan. Resultaat? De koek was goed na twee keer 12 minuten te hebben gebakken. In de oven duurt dit bij mij minimaal 40 minuten, wat een tijdswinst!
- 100 gram Ketanmeel
- 100 gram suiker
- 100 gram geraspte kokos
- 2 hele Eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje Zout
- 200 ml kokosmelk
- Weeg 100 gram ketanmeel af en doe dit in een kom.
- Doe hier 100 gram geraspte kokos bij.
- Voeg hier 100 gram suiker bij.
- Doe hier twee eieren bij.
- Doe er 200 ml kokosmelk of santen bij
- Nadat je er een zakje vanillesuiker bij hebt gedaan, roer je alles met een garde goed door elkaar.
- Verwarm de XL bakplaat voor op 200 graden
- Voeg het beslag in de hete XL bakplaat zonder dat je deze hebt ingevet met boter of olie.
- Bak de Koek in 12 minuten gaar op 200 graden.
- Haal de koek met de baking pan uit de Airfryer en zorg dat je de koek met een plastic of houten spatel voorzicht omdraai.
- Omgedraaid bak je de koek nog eens op 180 af in 12 minuten goudbruin.
- De Winko Babat is aan buitenkanten bruin geworden
- Leg de Winko Babat op een bord en snij deze in blokjes.
6 reacties
Beantwoord →