Dit weekeinde heb ik in Duitsland boodschappen gedaan. Natuurlijk kon ik het niet laten om een pak verse Duitse knakworsten mee te nemen. Dit keer heb ik gekozen voor de kip knakworst variant. Daarbij heb ik een zak heerlijk vers afgebakken Duitse broodjes meegenomen die in een verwarmde Airfryer in 3 minuten weer als vers zijn af te bakken op 180 graden. Met heel warm weer is het een makkelijke en snelle maaltijd of een heerlijk lunchgerecht zeker als je deze maakt met mijn zelfgemaakte Uien tomatensaus. Daarvan zal ik jullie het recept geven.
- 2 stuks uien middelmatige grootte
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel kristalsuiker volle eetlepel
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 teen knoflook
- 1 snufje zeezout
- 100 ml water
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie om te bakken
- Begin met het schillen en snijden van de uienringen en het snipperen van de knoflook
- Doe een lepel kokosolie of olijfolie in de koekenpan en laat deze warm worden
- Doe hier de uienringen en knoflook bij
- Doe hier een schep suiker bij en roerbak de uien tot de uien gekaramliseerd zijn
- Blus dit af met de balsamicoazijn
- doe de inhoud van een blikje tomatenpuree erbij en ontzuur de tomatenpuree door dit zachtjes door te koken
- Breng de tomatensaus op smaak met wat zeezout. Doe dan net zo veel water bij tot de dikte van de tomatensaus goed is, proef de saus ook. Als het goed is smaakt de saus zoet/zuur. Vindt je het te zuur dan doe je er iets wat meer suiker bij, vindt je het te zoet dan doe je er iets wat balsamico azijn bij. na een minuut of 4,5 pruttelen is de saus klaar.
Deze saus laat zich zeer goed smaken als begeleider van een broodje knakworst. Daarvoor verwarm je de worsten door water aan de kook te brengen en dit uit te maken. Laat de worsten in het warme water liggen voor een minuut of 5 tot 8 maar het water mag niet koken, anders springen de worsten open.
Doe er warme broodjes bij zoals keizerbroodjes of hotdog buns. Je kunt gerust de Airfryer gebruiken om de broodjes te verwarmen. Een minuut of 3,4 in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden is al voldoende.
Doe wat verse maiskorreltjes als begeleider bij en of frietchips naturel. Doe een laag tomaten uien saus erop, dan de worsten en doe er de topping er boven op wat je lekker vindt, misschien wat Amerikaanse mosterd en of ketchup.
Zo maak je in een handomdraai heerlijke broodjes hotdogs. Maar hij doet het natuurlijk ook goed als begeleider op een broodje hamburger of broodje braadworst.
Voor varianten op deze saus kun je ook een mespuntje Pimenton bij doen, je krijgt dan een BBQ tomaten uien saus. Doe je er stukjes paprika bij en laat je dit mee stoven dan zit de smaak richting zigeunersaus. Kortom, gebruik deze heerlijke saus als basis om lekker te variëren.
Eet smakelijk!!