lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Uien tomaten saus

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Dit weekeinde heb ik in Duitsland boodschappen gedaan. Natuurlijk kon ik het niet laten om een pak verse Duitse knakworsten mee te nemen. Dit keer heb ik gekozen voor de kip knakworst variant. Daarbij heb ik een zak heerlijk vers afgebakken Duitse broodjes meegenomen die in een verwarmde Airfryer in 3 minuten weer als vers zijn af te bakken op 180 graden. Met heel warm weer is het een makkelijke en snelle maaltijd of een heerlijk lunchgerecht zeker als je deze maakt met mijn zelfgemaakte Uien tomatensaus. Daarvan zal ik jullie het recept geven.

IMG_8974

 

Uien Tomaten saus
Recept Afdrukken
Een heerlijke zoetige uien tomaten saus die je als begeleider bij van alles kunt eten zoals bij een broodje knakworst.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Uien Tomaten saus
Recept Afdrukken
Een heerlijke zoetige uien tomaten saus die je als begeleider bij van alles kunt eten zoals bij een broodje knakworst.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Begin met het schillen en snijden van de uienringen en het snipperen van de knoflook
  2. Doe een lepel kokosolie of olijfolie in de koekenpan en laat deze warm worden
  3. Doe hier de uienringen en knoflook bij
  4. Doe hier een schep suiker bij en roerbak de uien tot de uien gekaramliseerd zijn
  5. Blus dit af met de balsamicoazijn
  6. doe de inhoud van een blikje tomatenpuree erbij en ontzuur de tomatenpuree door dit zachtjes door te koken
  7. Breng de tomatensaus op smaak met wat zeezout. Doe dan net zo veel water bij tot de dikte van de tomatensaus goed is, proef de saus ook. Als het goed is smaakt de saus zoet/zuur. Vindt je het te zuur dan doe je er iets wat meer suiker bij, vindt je het te zoet dan doe je er iets wat balsamico azijn bij. na een minuut of 4,5 pruttelen is de saus klaar.
Notities

Deze saus laat zich zeer goed smaken als begeleider van een broodje knakworst. Daarvoor verwarm je de worsten door water aan de kook te brengen en dit uit te maken. Laat de worsten in het warme water liggen voor een minuut of 5 tot 8 maar het water mag niet koken, anders springen de worsten open.

Doe er warme broodjes bij zoals keizerbroodjes of hotdog buns. Je kunt gerust de Airfryer gebruiken om de broodjes te verwarmen. Een minuut of 3,4 in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden is al voldoende.

Doe wat verse maiskorreltjes als begeleider bij en of frietchips naturel. Doe een laag tomaten uien saus erop, dan de worsten en doe er de topping er boven op wat je lekker vindt, misschien wat Amerikaanse mosterd en of ketchup.

IMG_8977

Zo maak je in een handomdraai heerlijke broodjes hotdogs. Maar hij doet het natuurlijk ook goed als begeleider op een broodje hamburger of broodje braadworst.

Voor varianten op deze saus kun je ook een mespuntje Pimenton bij doen, je krijgt dan een BBQ tomaten uien saus. Doe je er stukjes paprika bij en laat je dit mee stoven dan zit de smaak richting zigeunersaus. Kortom, gebruik deze heerlijke saus als basis om lekker te variëren.

IMG_8971

 

Eet smakelijk!!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten