Tosti Kip-Samurai uit de Airfryer:
Als je thuiswerkt heb je niet veel tijd voor een uitgebreide lunch. Ik had vandaag niet veel tijd dus een hele snelle lunch gemaakt. Dit is voor iedereen een aanrader!! En met de soupmaker en de Airfryer is het echt in een handomdraai gemaakt.
Benodigdheden:
Pocheren kip:
gebruik de Soupmaker stand 3
- paar takjespeterselie
- wat peperkorrels
- wat zout,
- 2 tenen knoflook
- een stengel bleekselderij in 4 stukken
- een halve limoen
- een ui in 2 stukken
Tosti:
Gebruik een grill rekje van de Sligro en de Airfryer 200 graden voorverwarmen en 5 minuten op 180 graden
- 3 sneetjes casino wit
- 1 plak jonge kaas
Samurai saus:
in een kommetje bij elkaar roeren
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ theelepel sambal oelek
- 1 scheutje zoete chilisaus Gotan
Nog 2 blaadjes sla en 2 druifjes met 2 cocktailprikkers nodig
Bereidingswijze:
Om dit te maken neem ik een kippendij die ik in kleine stukjes snij, ik stop hem in mijn soupmaker en doe daar de volgende zaken bij: wat peterselie, peperkorrels wat zout, 2 tenen knoflook, een stengel bleekselderij in 4 stukken, een halve limoen en een ui in 2 stukken en dat vul ik aan met water tot het minimum.
Dan kies ik programma 3 compotes, dit doe ik 2 uurtjes voor ik ga lunchen is echt zo gemaakt . Als de programma klaar is, springt deze op de warmhoudstand, dus pas na een half uurtje of zo maak ik hem open en haal ik de bouillon met kip eruit. de gooi het door een vergiet, de bouillon bewaar ik nadat ik deze heb afgekoeld voor iets anders, en de stukjes kip leg ik op een bord en dit laat ik afkoelen, dat is voor de lunch.
Twee uurtjes later is het tijd om te eten, ik pak 2 plakjes casinobrood daar doe ik een plakje kaas op, ondertussen verwarmt de Airfryer voor op 200 graden. Als deze warm is gooi ik mijn bbq rekje met mijn tosti zonder boter erin en leg ik er een los sneetje casinobrood bij.
Ondertussen pak ik een klein bakje doe daar 2 eetlepels mayonaise in, een scheut zoete chilisaus van Gotan en een half theelepeltje sambal oelek. dit roer ik goed door elkaar en op het laatst de stukjes kip er door heen.
Als de tosti klaar is doe ik daar 2 blaadjes sla op en de Samuraisalade erop. Snij diagonaal doormidden en leuk het op met twee prikkers met een cherrytomaatje of zoals ik heb gedaan met een druifje erop.
Makkelijk, simpel en je eet je vingers er bijna bij op 😉