Print Friendly, PDF & Email
Tomatensalsa gemaakt met de Onionchef
Een makkelijk bijgerecht, door meer of minder pepers erin te doen of de zaadjes eruit te laten kun je spelen met de pittigheid ervan. Heerlijk om erbij te serveren bij elke type van Mexicaans eten
Ingrediënten
Instructies
  1. Begin eerst met de fijnste ingrediënten, pak de onionchef en doe daarin het zwarte mesje waarmee je alles fijn hakt. Je doet hier de knoflook in, de verse basilicum of de verse koriander en de Spaanse peper (met of zonder de zaadjes afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben). Hak dit zeer fijn.
  2. verwijder dan het zwarte mesje en doe er het paars mesje in. Doe dan de paarse korf erin en begin met het snipperen van de ui.
  3. Dan snipper je er de tomaat bij.
  4. voeg wat limoen sap toe en breng goed op smaak met peper en zeezout en voeg wat extra vierge olijfolie toe. Om te dippen kun je nog even het zwarte mesje erin doen en met een puls van 1 a 2 sec nog even nahakken zodat de structuur fijner wordt.
  5. Spoel de losse onderdelen af van de Onionchef en plaats deze in de vaatwasser.
  6. Je snelle tomatensalsa kun je direct serveren.