Tomatensalsa vindt ik altijd heerlijk als bijgerecht met Mexicaans eten erbij te eten, zoals bij een wrap, tortilla chips of een heerlijke Chili con carne is een eenvoudige tomatensalsa. Als je de Onionchef gebruikt is deze salade in een handomdraai gemaakt. Oorspronkelijk maak je het met verse koriander, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Ik vervang de verse koriander meestal door basilicum. Maar je kunt ook uiteraard uitgaan van het originele recept en hier gewoon verse Koriander bij eten.
- 8 stuks cherry tomaatjes snipperen met de Onionchef, paars mesje
- 1 stuk ui snipperen met de Onionchef, paars mesje
- 1 handje verse basilicum of koriander snijden met de Onionchef, zwart mesje
- 1 snuf zeezout naar smaak
- 1 scheut extra vierge Olijfolie
- 1 snuf peper naar smaak
- 1 ¼ tot ½ verse limoensap
- 1 stuk spaanse peper zonder de zaadjes, hou je van zeer pittig, dan doe je de zaadjes erbij
- 1 teen knoflook snijden met de Onionchef, zwart mesje
- Begin eerst met de fijnste ingrediënten, pak de onionchef en doe daarin het zwarte mesje waarmee je alles fijn hakt. Je doet hier de knoflook in, de verse basilicum of de verse koriander en de Spaanse peper (met of zonder de zaadjes afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben). Hak dit zeer fijn.
- verwijder dan het zwarte mesje en doe er het paars mesje in. Doe dan de paarse korf erin en begin met het snipperen van de ui.
- Dan snipper je er de tomaat bij.
- voeg wat limoen sap toe en breng goed op smaak met peper en zeezout en voeg wat extra vierge olijfolie toe. Om te dippen kun je nog even het zwarte mesje erin doen en met een puls van 1 a 2 sec nog even nahakken zodat de structuur fijner wordt.
- Spoel de losse onderdelen af van de Onionchef en plaats deze in de vaatwasser.
- Je snelle tomatensalsa kun je direct serveren.