Print Friendly, PDF & Email
Spruitjes – Rucola stamppot uit de Airfryer
Stamppot van spruitjes, rucolasla, parmezaanse kaas en aan de bovenkant gegratineerd met Emmenthaler kaas en Pancetta.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappels en snij ze in kleinere stukken zodat ze snel gaar zijn. Kook alvast een waterkoker vol water voor de aardappels
  2. maak de spruitjes schoon en doe ze bij de aardappels
  3. kook ze een kleine 20 minuten of tot ze gaar zijn. Daarna giet je het water af. Stamp de aardappels met de spruiten fijn en breng de stamppot op smaak met wat zout en nootmuskaat. Giet dan voorzichtig wat warm gemaakte melk bij. Net zo veel tot er een romige en smeuïge puree ontstaat. Roer er ook de roomboter goed doorheen en proef of het op smaak is. Neem dan de Rucolasla en scheur die in wat kleinere stukken voor je die er doorheen roert. Ten slotte roer je hier goed wat parmezaanse geraspte kaas door heen. Je puree is nu op smaak en klaar om in de Airfryer te gaan.
  4. Als de stamppot klaar is doe je dit over in de Philips bakpan.
  5. Egaliseer de bovenkant en strooi er wat Emmenthaler kaas overheen. Doe dan wat dunne plakjes Pancetta eroverheen en druk zowel de kaas als de pancetta goed aan in de stamppot.
  6. Doe de bakpan in het mandje in een voorverwarmde Airfryer op 200 graden en leg daarop de vlamverdeler zodat stukken kaas niet per ongeluk in de spiraal vliegt en voorkom dat de pancetta gaat rondvliegen.
  7. Stel de Airfryer in op 200 graden en bak voor 5 minuten. Daarna maak je hem open, als de bovenkant goed gaat kan de vlamverdeler eraf. En geef je nog 10 minuten extra op 200 graden.
  8. Als de stamppot klaar is ziet deze er zo uit
Notities

Ik heb de Stamppot geserveerd met Airfried Karbonade (200 graden voorverwarmen en dan 5 min op de meevoorverwarmde grillplaat).

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1150']IMG_5501[/cml_media_alt]