lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Spruitjes – Rucola stamppot uit de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

De herfst is begonnen, het wordt steeds kouder en daarmee worden de stamppotten op het menu weer steeds populairder. Ik ben er ook dol op. Iemand vroeg kun je ook boerenkool stamppot maken in de Airfryer? Je kunt allerlei stamppotten maken, je moet alleen wel rekening houden dat de bovenkant van een stamppot bruin en krokant gaat worden. Met een beetje creativiteit kun je allerlei stamppotjes verwerken als lekkere ovenschotels met of zonder vulling. Ik ben meteen in mijn koelkast gaan kijken en met de aanwezige ingrediënten heb ik een overheerlijke spruitjes – rucula stamppot uit de Airfryer gemaakt.

[cml_media_alt id='1141']IMG_5511[/cml_media_alt]


Spruitjes - Rucola stamppot uit de Airfryer
Recept Afdrukken
Stamppot van spruitjes, rucolasla, parmezaanse kaas en aan de bovenkant gegratineerd met Emmenthaler kaas en Pancetta.
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Spruitjes - Rucola stamppot uit de Airfryer
Recept Afdrukken
Stamppot van spruitjes, rucolasla, parmezaanse kaas en aan de bovenkant gegratineerd met Emmenthaler kaas en Pancetta.
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappels en snij ze in kleinere stukken zodat ze snel gaar zijn. Kook alvast een waterkoker vol water voor de aardappels
  2. maak de spruitjes schoon en doe ze bij de aardappels
  3. kook ze een kleine 20 minuten of tot ze gaar zijn. Daarna giet je het water af. Stamp de aardappels met de spruiten fijn en breng de stamppot op smaak met wat zout en nootmuskaat. Giet dan voorzichtig wat warm gemaakte melk bij. Net zo veel tot er een romige en smeuïge puree ontstaat. Roer er ook de roomboter goed doorheen en proef of het op smaak is. Neem dan de Rucolasla en scheur die in wat kleinere stukken voor je die er doorheen roert. Ten slotte roer je hier goed wat parmezaanse geraspte kaas door heen. Je puree is nu op smaak en klaar om in de Airfryer te gaan.
  4. Als de stamppot klaar is doe je dit over in de Philips bakpan.
  5. Egaliseer de bovenkant en strooi er wat Emmenthaler kaas overheen. Doe dan wat dunne plakjes Pancetta eroverheen en druk zowel de kaas als de pancetta goed aan in de stamppot.
  6. Doe de bakpan in het mandje in een voorverwarmde Airfryer op 200 graden en leg daarop de vlamverdeler zodat stukken kaas niet per ongeluk in de spiraal vliegt en voorkom dat de pancetta gaat rondvliegen.
  7. Stel de Airfryer in op 200 graden en bak voor 5 minuten. Daarna maak je hem open, als de bovenkant goed gaat kan de vlamverdeler eraf. En geef je nog 10 minuten extra op 200 graden.
  8. Als de stamppot klaar is ziet deze er zo uit
Notities

Ik heb de Stamppot geserveerd met Airfried Karbonade (200 graden voorverwarmen en dan 5 min op de meevoorverwarmde grillplaat).

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1150']IMG_5501[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten