Print Friendly, PDF & Email
Smoor Ajam
Een Indische kipgerecht gesmoord in zoete ketjap saus gemaakt in de Airfryer
Porties Prep Tijd
2 personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. snij de uien en de knoflook
  2. doe wat kokosolie in de Philips bakpan en zet de Airfryer op 200 graden. Als de bel gaat bak je de gesnipperde knoflook en de uien gedurende een minuut of 4 onder af en toe roeren.
  3. Doe daar na een minuut of 4 of 5 de kippendijen erbij en braad deze gedurende een minuut of 4, 5 aan beiden zijden bruin aan
  4. Dan doe je de Airfryer terugdraaien naar ongeveer 140/150 graden en je laat hem 10 minuten door pruttelen
  5. Na 10 minuten keer je de kippendijen om en laat je het weer gedurende 10 minuten op 140/150 graden door pruttelen
  6. Dit doe je dan nog een keer en je laat hem nog eens op 120 graden 10 minuten door garen, dan ziet je Smoor Ajam er eindelijk na een minuut of 40 er zo uit
Notities

Je smoor Ajam is dan klaar, lekker met rijst en een groente gerecht.

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1078']IMG_4859[/cml_media_alt]