Een Indisch gerecht die goed te maken is in de Airfryer is Smoor Ajam, oftewel een Indische kipgerecht gesmoord in een zoete ketjap saus. Ik heb dit gerecht gemaakt van vier kippendijtjes. Het kwam er heerlijk zacht uit. Wil je smoor maken, maar het is alleen voor max twee personen, dan moet je dit zeker eens proberen in de Airfryer.
- 4 stuks kippendijen
- 1 ui grof gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 2,5 eetlepel ketjap manis
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 1/2 theelepel Nootmuskaat
- 1 snufje zout naar smaak
- 1 snufje peper naar smaak
- snij de uien en de knoflook
- doe wat kokosolie in de Philips bakpan en zet de Airfryer op 200 graden. Als de bel gaat bak je de gesnipperde knoflook en de uien gedurende een minuut of 4 onder af en toe roeren.
- Doe daar na een minuut of 4 of 5 de kippendijen erbij en braad deze gedurende een minuut of 4, 5 aan beiden zijden bruin aan
- Dan doe je de Airfryer terugdraaien naar ongeveer 140/150 graden en je laat hem 10 minuten door pruttelen
- Na 10 minuten keer je de kippendijen om en laat je het weer gedurende 10 minuten op 140/150 graden door pruttelen
- Dit doe je dan nog een keer en je laat hem nog eens op 120 graden 10 minuten door garen, dan ziet je Smoor Ajam er eindelijk na een minuut of 40 er zo uit