Print Friendly, PDF & Email
Shrimp corn chowder uit de Soupmaker
Een dikke romige Amerikaanse vissoep, chowder genaamd met garnalen en maiskorrels bereid.
Porties Prep Tijd
3borden 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
3borden 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Instructies
  1. Je gaat als volgt te werk: Hak uien grof, knoflook, peterselie, bieslook, bleekselderij en hak de aardappels in blokjes doe dit in de soupmaker. Doe daar de witte wijn bij, de slagroom en 2 garnalen bouillonblokjes, doe de blaadjes van de thijm erbij. Tenslotte giet je er de melk net zo veel bij tot je de max streepje bereikt van de soupmaker. Selecteer dan programma 1 voor gladde soep. Op het plaatje zie je er ook laurier bij zitten, maar die had ik er op het laatst uitgevist, gepureerde laurierblad leek mij toch niet zo lekker dus die gaat er later pas in 😉
  2. Na ongeveer 20 minuten geeft de soupmaker een signaal af, dit is het tijdstip dat je hem open maakt. Je voegt nu de garnalen toe, de fijngesneden bosui en de maiskorrels. Ook de laurierblad mag er nu bij. Laat dit op de warmhoudstand nog eens 15 minuten lang doordrekken. Daarna kun je de soep serveren.
Notities

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1257']IMG_5924[/cml_media_alt]