In Amerika is de shrimp chowder een populaire soep welke bijna door heel Amerika te vinden is. Het is een hartige soep met een dikke structuur welke vaak wordt bereid met zowel garnalen als aardappels en diverse groente welke is ingedikt door toevoeging van melk en/of room aan bouillon. Vaak gaat er ook boter en bloem in om de soep dik te krijgen. In mijn versie van de shrimp corn chowder die ik ga maken laat ik de bloem en boter weg, omdat ik niet het risico wil lopen dat hierdoor doe boel aan de bodem van de soupmaker gaat aankoeken. Ik ga de soep namelijk in de Philips soupmaker bereiden. Wie van vissoep houd moet deze soep zeker een keer uitproberen, ik beloof je, het is de moeite zeer zeker waard!
- 1 stuks kleine uien gehakt
- 1 stengel bleekselderij gehakt
- 250 ml witte wijn
- 300 ml slagroom
- 200 gram aardappels in blokjes gesneden
- 300 gram garnalen
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- 2 blokjes garnalen bouillonblokjes als je die niet hebt, visbouillonblokjes
- 2 plakken krokante spekrepen in stukjes gesneden ter garnering
- 2 tenen knoflook
- 1 glas melk erbij gieten tot het max streepje dan stoppen kan dus iets meer of minder zijn dan een glas melk
- 1 takje thijm
- 1 stuk laurierblad
- Je gaat als volgt te werk: Hak uien grof, knoflook, peterselie, bieslook, bleekselderij en hak de aardappels in blokjes doe dit in de soupmaker. Doe daar de witte wijn bij, de slagroom en 2 garnalen bouillonblokjes, doe de blaadjes van de thijm erbij. Tenslotte giet je er de melk net zo veel bij tot je de max streepje bereikt van de soupmaker. Selecteer dan programma 1 voor gladde soep. Op het plaatje zie je er ook laurier bij zitten, maar die had ik er op het laatst uitgevist, gepureerde laurierblad leek mij toch niet zo lekker dus die gaat er later pas in 😉
- Na ongeveer 20 minuten geeft de soupmaker een signaal af, dit is het tijdstip dat je hem open maakt. Je voegt nu de garnalen toe, de fijngesneden bosui en de maiskorrels. Ook de laurierblad mag er nu bij. Laat dit op de warmhoudstand nog eens 15 minuten lang doordrekken. Daarna kun je de soep serveren.
Eén reactie
Beantwoord →