lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Shrimp corn chowder uit de Soupmaker

| 1 reactie

Print Friendly, PDF & Email

In Amerika is de shrimp chowder een populaire soep welke bijna door heel Amerika te vinden is. Het is een hartige soep met een dikke structuur welke vaak wordt bereid met zowel garnalen als aardappels en diverse groente welke is ingedikt door toevoeging van melk en/of room aan bouillon. Vaak gaat er ook boter en bloem in om de soep dik te krijgen. In mijn versie van de shrimp corn chowder die ik ga maken laat ik de bloem en boter weg, omdat ik niet het risico wil lopen dat hierdoor doe boel aan de bodem van de soupmaker gaat aankoeken. Ik ga de soep namelijk in de Philips soupmaker bereiden. Wie van vissoep houd moet deze soep zeker een keer uitproberen, ik beloof je, het is de moeite zeer zeker waard!

[cml_media_alt id='1255']IMG_5931[/cml_media_alt]

Shrimp corn chowder uit de Soupmaker
Recept Afdrukken
Een dikke romige Amerikaanse vissoep, chowder genaamd met garnalen en maiskorrels bereid.
Porties Prep Tijd
3 borden 10 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Porties Prep Tijd
3 borden 10 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Shrimp corn chowder uit de Soupmaker
Recept Afdrukken
Een dikke romige Amerikaanse vissoep, chowder genaamd met garnalen en maiskorrels bereid.
Porties Prep Tijd
3 borden 10 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Porties Prep Tijd
3 borden 10 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Instructies
  1. Je gaat als volgt te werk: Hak uien grof, knoflook, peterselie, bieslook, bleekselderij en hak de aardappels in blokjes doe dit in de soupmaker. Doe daar de witte wijn bij, de slagroom en 2 garnalen bouillonblokjes, doe de blaadjes van de thijm erbij. Tenslotte giet je er de melk net zo veel bij tot je de max streepje bereikt van de soupmaker. Selecteer dan programma 1 voor gladde soep. Op het plaatje zie je er ook laurier bij zitten, maar die had ik er op het laatst uitgevist, gepureerde laurierblad leek mij toch niet zo lekker dus die gaat er later pas in 😉
  2. Na ongeveer 20 minuten geeft de soupmaker een signaal af, dit is het tijdstip dat je hem open maakt. Je voegt nu de garnalen toe, de fijngesneden bosui en de maiskorrels. Ook de laurierblad mag er nu bij. Laat dit op de warmhoudstand nog eens 15 minuten lang doordrekken. Daarna kun je de soep serveren.
Notities

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1257']IMG_5924[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten