Print Friendly, PDF & Email
Salade met Halloumi, vijgen en walnoten met vijgendressing
Als maaltijd salade te maken of als voorgerecht te maken, vijgen, Halloumi, walnoten, tomaten, sla met home made vijgen dressing
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
7minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
7minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. verwarm de Airfryer grillpan voor op 200 graden, zodra deze op temperatuur is bak je de Halloumi aan beiden zijdes twee minuten
  2. Snij de tomaten in hele dunne plakken, snij de twee vijgen in 4-en waarvan je er 1 helemaal doorsnijdt en de andere halverwege. Pak een diepbord. Daarin doe je de sla en aan de randen een dun plakje tomaat. Daar leg je steeds een hele walnoot op en ertussen een partje vijg.
  3. Dan ga je verder met het maken van de dressing. Neem een eetlepel vijgen jam, doe daar 1,5 eetlepel balsamico azijn bij en twee theelepels limoensap. Roer dit goed door elkaar.
  4. Als de Halloumi gebakken is leg je dit mooi in het midden op de sla en daarboven de vijg die halverwege in vieren is gedeeld. Daar doe je een bolletje Ricotta op en een mooie walnoot. Besprenkel dan het gerecht met de dressing en je gerecht is klaar om te worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1107']IMG_5087[/cml_media_alt]