Ik ben dol op salades. Meestal kijk ik wat de seizoensproducten zijn op dit ogenblik en daarmee probeer ik dan een creatieve draai aan te geven. Op dit ogenblik zie ik heel veel vijgen liggen en niet eens zo duur. Omdat ik vandaag niet echt veel zin had om te koken heb ik deze snelle salade gemaakt. Het draaide uit op een erg mooie creatie die het goed zou doen als voorgerecht voor het kerstdiner. De bereidingstijd is minimaal.

Porties | Prep Tijd |
1 persoon | 10 minuten |
Kook Tijd |
7 minuten |
|
|
![]() |
Als maaltijd salade te maken of als voorgerecht te maken, vijgen, Halloumi, walnoten, tomaten, sla met home made vijgen dressing
|
- 1 stuk Halloumi
- 2 stuks vijgen
- 100 gram ruccola sla
- 10 stuks walnoten
- 1 stuk tomaat
- 1 theelepel ricotta
- 1,5 eetlepel balsamico azijn
- 2 theelepels limoensap
- 1 eetlepel Vijgen jam
- verwarm de Airfryer grillpan voor op 200 graden, zodra deze op temperatuur is bak je de Halloumi aan beiden zijdes twee minuten
- Snij de tomaten in hele dunne plakken, snij de twee vijgen in 4-en waarvan je er 1 helemaal doorsnijdt en de andere halverwege. Pak een diepbord. Daarin doe je de sla en aan de randen een dun plakje tomaat. Daar leg je steeds een hele walnoot op en ertussen een partje vijg.
- Dan ga je verder met het maken van de dressing. Neem een eetlepel vijgen jam, doe daar 1,5 eetlepel balsamico azijn bij en twee theelepels limoensap. Roer dit goed door elkaar.
- Als de Halloumi gebakken is leg je dit mooi in het midden op de sla en daarboven de vijg die halverwege in vieren is gedeeld. Daar doe je een bolletje Ricotta op en een mooie walnoot. Besprenkel dan het gerecht met de dressing en je gerecht is klaar om te worden geserveerd.