Print Friendly, PDF & Email
Risotto ai funghi porcini uit de Philips Air Cooker
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
32minuten 32 minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
32minuten 32 minuten
Ingrediënten
Instructies
 1. Begin met de gedroogde funghi porcini door ze in warm water ongeveer 15 min te weken. Ik heb een zakje gebruikt met 15 gr.
 2. Weeg de rijst af op 300 gram en doe de rijst in de kookpot accessoire.
 3. hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de risotto rijst.
 4. snipper een half ui fijn en voeg dit toe.
 5. snij de shii-takes in stukjes en doe dit samen met de geweekte funghi porcini bij de rijst. het vocht voeg ik toe aan het bouillon water
 6. voeg peper en zout toe met een eetlepel extra vierde olijfolie
 7. Voeg de 2 eetlepels doperwten toe. Hou je niet zo van doorgekookte doperwten, dan kun je er ook voor kiezen om deze er pas doorheen te roeren als het gerecht klaar is. De doperwten behouden dan hun diep groene kleur.
 8. voeg de 2 eetlepels parmezaanse kaas toe. Ik heb geraspte parmezaanse kaas gebruikt, je kunt uiteraard ook parmezaanse kaas snippers erdoorheen roeren.
 9. Doe 30 ml fond in een maatbeker en voeg daar 400 ml kokend water bij. roer dit goed door elkaar en je kunt dit bouillon dan aan de risotto mengsel toevoegen. Je kunt uiteraard ook zelf getrokken bouillon gebruiken of bouillon aangemaakt met een bouillonblokje. (In totaal gaat er ongeveer 800 ml vocht bij, ik heb 200ml van een glas wijn, 400 ml van de bouillon en 200 van de vocht van de funghi porcini) Ontbreekt er iets zorg dan dat bij het rijst in totaal 800 ml vocht gaat.
 10. Voeg tenslotte nog een glas witte wijn toe en roer alles goed door elkaar.
 11. Op je NutriU app selecteer je kun je als je een recept volgt verzend instellingen selecteren, dan wordt automatisch het apparaat opgestart met de juiste temperatuur en bereidingstijden. Ga je handmatig instellen dan selecteer je tussen de 25 min en 30 min op temperatuur 160 graden en 1 druppel vochtigheid (hoog). Omdat ik boven gemarineerde filetrapjes meebak, en daarvoor de accessoire dubbele laag gebruik geef ik iets langer dus ongeveer 32 minuten om de maaltijd te bereiden.
 12. 1 minuut voor het verstrijken van de kooktijd krijg ik een berichtje dat het bijna klaar is. en als het klaar is krijg ik weer een berichtje vanuit de app.
 13. Open de deksel en wacht even 2.3 minuten voor je aan beiden hengsel de maaltijd uit het apparaat haal.
 14. haal de bovenste laag eraf en roer een paar klontjes boter door de risotto heen.
 15. Je ziet een romige risotto die nog een beetje loopt als je het opschept.
 16. serveer het eventueel met wat extra geraspte parmezaanse kaas erboven op. Eet smakelijk!