Foodtrucks zijn helemaal hot!!
Zag je vroeger de bakker bij je de straat in rijden of de SRV wagen (een mini supermarkt), vandaag de dag zie je allerlei keukens op wielen vooral rondom heel veel evenementen. De keuken op wielen is dan ook uitgegroeid tot hèt fenomeen van vandaag.
Een populaire gerecht die je bij foodtrucks tegenkomt is pulled pork. Een broodje met zacht draadjesvlees dat zo zacht is dat het helemaal uit elkaar valt en meestal met een heerlijk bbq sausje erbij.
Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete pulled pork recept. Deze is niet op de bbq gegaard maar uit de slowcooker. In plaats dat je de saus er naderhand op doet, wordt deze al in de saus op een heel laag vuurtje gegaard.
- kg procureur of varkens nek/schouder
- 2 2 theelepels pimenton
- 1 eetlepel cayennepeper
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 2 stuks uien grof gesnipperd
- 2 kopjes bbq saus kant en klaar
- 1/4 kopje bruine suiker
- 1/4 kopje rode wijn azijn
- 1/2 theelepel gember
- 1/4 kopje water
- 1/2 theelepel Nootmuskaat
- ½ theelepel Peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel gedroogde thijm
- Begin met het hakken van de uien en de kruiden. Leg deze allemaal in de pan, samen met alle droge bestanddelen.
- Doe dan de 2 kopjes BBQ saus erbij en het water en roer alles goed door elkaar
- Leg daar de stukken vlees op en keer ze om en zorg dat al het vlees bedekt is met de marinade. Schakelt dan het apparaat in en zet hem op low. De deksel laat je er bovenop zitten. Zo laat je het gedurende 6 uurtjes zachtjes garen. Het is niet nodig erin te roeren.
- Na 6 uurtjes is het vlees gaar. Je kunt het vlees er uit halen en langzaam met 2 vorken uit elkaar pluizen. Als alles is uitgeplozen doe je het terug de pan in in de marinade en roer je alles door elkaar, proef of alles op smaak is. Je kunt nu nog eventueel mocht dat nodig zijn bijkruiden. Zet het apparaat uit en als het vlees is afgekoeld kun je het in de koelkast tot gebruik bewaren in een bakje.