Print Friendly, PDF & Email
Popcorn uit de Airfryer
Vers gemaakte popcorn uit de Airfryer
Porties Prep Tijd
2personen 3minuten
Kook Tijd
12 minuten
Porties Prep Tijd
2personen 3minuten
Kook Tijd
12 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hierboven staat de verhouding per portie, dus als je die aanpast, alles vermeerderen dan heb je altijd de juiste verhouding voor zoete popcorn.
  2. Je begint eerst met 2 eetlepels water, 2 eetlepels maisolie en eventueel een kleurstof naar keuze toe te voegen aan de bakpan van philips. Dan doe je hem in de Airfryer en verwarm je hem 3 minuten voor op 200 graden. Je voegt ook Meteen de kleurstof toe. Zou je dit naderhand doen, dan zou het erg gaan spetteren en dat is niet de bedoeling.
  3. Als de bel gaat maak je de airfryer open, doe je er twee eetlepels gedroogde maiskorrels bij. Je doet er een vlamverdeler/spatdeksel erboven. Je sluit de bak en je geeft ongeveer 9 tot 10 minuten. Dan is de popcorn klaar. Je zult altijd ongeopende popcornkorrels tegenkomen op de bodem. Die gooi je weg da’s uitval. Zou je het langer doen dan verbrand de popcorn, vandaar.
  4. Na 9 a 10 minuten ziet je popcorn er zo uit. Ik gebruik altijd chinese weggooi eetstokjes om te mengen. Je moet het ook voorzichtig doen want de suiker op de bodem is gloeiend heet. Voorzichtig roer je er met de eetstokjes doorheen zodat alle suiker goed blijft plakken aan de popcorn. Dan haal ze eruit en doe je ze in een bakje. De niet geopende popcornkorrels gooi je weg en je maakt de bak schoon. Zo kun je het recept herhalen voor een volgende kleur.
Notities

Je kunt ook smaken meegeven aan de popcorn.

Zo had ik de oranje met kaassmaak gemaakt. Ik heb de suiker weggelaten en ongeveer 1/5 kopje parmezaanse kaas toegevoegd.

De rode heb ik met kaneelsmaak gedaan, daar heb ik ½ theelepel kaneel aan toegevoegd, met wat vanille essence

Succes met het maken van de popcorn!!

[cml_media_alt id='1137']IMG_5260[/cml_media_alt]