Mont ‘d Or is bij mij altijd een favoriet met Oud en Nieuw. Heerlijk stukjes stokbrood dippen in de bak Mont ‘d Or gebakken in de oven. Tegenwoordig is het bij mij gebakken in de Airfryer. Je kunt het met witte wijn maken, maar mijn favoriet is om dit aan te maken met bakgember. Heerlijk de smaak van gember en knoflook in de kaas.
Ik maak mijn Mont d’ Or als volgt:
- 1 doos Mont d’ Or
- 2 eetlepels bakgember
- 1 flinke teen knoflook
Bereidingswijze:
Maak een kruis aan de bovenkant van de Mont d’ Or.
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en terwijl je hem 3 minuten voorverwarmt doe je de Mont d’Or zonder deksel erin.
Als de bel gaat haal je hem eruit en maak je de kruis voorzichtig open. De kaas is al wat gaan smelten. Snipper een grote teen knoflook en snij het in plakjes, prik hier en daar de knoflook in de kaas.
Maak nu met een lepel wat ruimte in het midden en doe daar twee eetlepels bakgember in.
Leg nu dit bakje in het mandje en bak de Mont d’ Or gedurende 12 minuten op 165 graden.
Het laatste 3 minuten draai je de Airfryer op 200 graden en geef je de Mont d’ Or nog 3 minuten op vol vermogen bij.
Heerlijk met stokbrood en/of toast roer de gesmolten kaas een beetje met het gember door elkaar en doe dit op je stokbrood of je toastje.
Eet smakelijk!!