Vette vis eten is gezond, dus vandaag heb ik voor mijn lunch een snelle makreelsalade gemaakt voor op brood. Als ik ergens een hekel aan heb als ik vis eet, is als ik graatjes tegen kom. Vandaar dat ik bij voorkeur zelf mijn makreelsalade maak waarbij ik zelf de vers gerookte makreel schoonmaak. Omdat ik graag de pure smaak zo veel mogelijk in tact wil houden van de gerookte makreel, hou ik het recept eenvoudig.
- 1 stuk gerookte makreel
- 1 stuk ui gesnipperd met de Onionchef, gebruik daarvoor het paars mesje en het paarse inlegmandje.
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 scheutje verse limoensap
- 1 snuf peper naar smaak
- 1 snuf zeezout naar smaak
- Maak de gerookte makreel goed schoon, ontdoe hem van alle graatjes.
- Neem de Onionchef, doe daarin het paarse mandje en leg daarin het paarse mesje. Snipper de ui welke geschild is en door de helft gesneden.
- Neem een flinke eetlepel mayonaise
- Neem een flinke scheut limoensap
- Doe er peper bij
- De er zeezout bij
- Meng nu alles goed door elkaar.
- Snij een opwarmbroodje doormidden en warm deze 5 minuten op in een koude Airfryer en stel deze in op 200 graden en bak het broodje in 5 minuten gaar. Dan doe je een dikke laag makreel salade op de ene helft van het broodje
- Doe er nog wat blaadjes sla of in mijn geval wat verse spinazie op, en leg de bovenkant van het broodje er weer op. Eet smakelijk!
2 reacties
Beantwoord →