Lavacakejes zijn zo lekker en eigenlijk heel makkelijk en snel te maken en je hebt geen ingewikkelde dure apparaten nodig om het te maken. Ik kan er zo van genieten, de smaak van pure chocolade,… een cakeje van buiten en vloeibare chocolade die eruit stroomt als je de binnenste open snijdt. Met een Airfryer heb je ze per 4 heel snel gebakken. Met dit recept steel je pas echt de show als je dit als toetje je visite voorschotelt. Gewoon een bolletje ijs er bij en een dot slagroom hmmmmmmmmmmm…..
Benodigdheden:
- 150 gram gesmolten pure chocolade/kookchocolade
- 150 gram gesmolten boter
- 75 gram suiker
- 2 hele eieren
- snufje zout naar smaak
- 80 gram gezeefde bloem
Bereidingswijze:
Smelt eerst de boter in de magnetron (ongeveer 1,5 minuut/2 minuten op 800 watt) en doe dit in een kom.
Smelt dan de chocolade in 2 keer 2 minuten op 800 watt (zorg dat je na de eerste 2 minuten de chocolade goed door elkaar roert voor je verder gaat.
Mix de suiker met de gesmolten boter goed door elkaar.
Voeg dan de twee eieren toe en mix dit tot er een luchtige crème-achtige substantie ontstaat waaraan je een snufje zout toevoegt.
Voeg daar gezeefde bloem aan toe en roer dit goed door elkaar.
Vouw nu de gesmolten chocolade er voorzichtig door heen.
De gladde massa is nu klaar, verwarm ondertussen in 3 minuten je Airfryer voor op 180 graden.
In de tussentijd dat je Airfryer aan het verwarmen is, vul je de siliconen cupcake vormpjes.
Het beslag is voldoende om 6 tot 7 cupcake vormpjes te vullen.
Bak de lavacakejes af in 8 minuten. Laat ze 3 minuten in het mandje zelf afkoelen voor je ze eruit pakt om de kans op breken te verkleinen.
Je kunt zien dat de buitenkant goed gaar is en de binnenkant heerlijk vloeibaar.
Serveer ze warm, bijvoorbeeld met een bolletje ijs en een dot slagroom.
Je kunt ook mijn filmpje op Youtube bekijken hoe je dit maakt (er zit een spelfoutje in die ik er helaas niet uitkrijgt lees maar bij voor bei bij: voeg twee eieren bei en klop luchtig door 😉 )
Tenslotte nog het volgende:
Dit zijn cakejes die je echt warm moet serveren, zodra ze koud zijn stolt de chocolade en dan krijg je een brownie, ook lekker maar dan is die natuurlijk in het midden niet meer vloeibaar. (Doe ze pas in de Aifryer als je aan je hoofdgerecht begint).
Eet smakelijk!!
2 reacties
Beantwoord →