Van de week heb ik een koolraap gekocht, een groentesoort die je bijna onder de vergeten groente zou kunnen scharen. Het is een groente dat familie van de kool is. Het heeft een geel kleurige vruchtvlees, het ruikt vrij sterk zoetachtig. Het heeft een uitgesproken aromatische zoetige smaak, welke bijna altijd gestoofd of gekookt wordt gegeten.
Ik heb een halve koolraap voor mijn soep gebruikt. Had nog een broccoli over die op moest dus ben die combinatie aangegaan. En vond het uiteindelijk een smakelijk en stevig vullende soep.
- 1/2 koolraap
- 300 gram broccoli
- 3 takjes dragon (alleen de blaadjes gebruiken)
- 4 takjes thijm (alleen de blaadjes gebruiken)
- 2 stuks bouillonblokjes
- 2 tenen gerookte knoflook
- 1 stuk kleine ui
- schil de koolraap en snij deze in tweeën. Je gaat alleen de helft van de koolraap gebruiken welke je in blokjes snijdt.
- schil de ui en snij deze in vieren. Dit doe je met de koolraap in de soepmaker samen met de 2 geschilde tenen knoflook en de gehakte kruiden welke van de stelen zijn ontdaan. Tezamen met de twee bouillonblokjes.
- Voeg dan water bij tot de max streepje, sluit de soupmaker en selecteer het eerste programma voor gladde soepen.
- Na 20 minuten is je gladde smaakvolle soep klaar