Vandaag had ik weer een thuiswerkdag, weer steevast zelfgemaakte soep. Maar wat voor smaak dit keer? Ik zag volop knolselderij liggen en ook zijn de spruitjes weer volop verkrijgbaar. Dus waarom geen combi tussen knolselderij en spruitjes? De smaak is werkelijk voortreffelijk zeker met wat Airfried pancetta erbij!!! Een blijvertje, bij mij staat deze soep nu al nr 1.
- 1/2 stuk knolselderij ongeveer 500 gram
- 200 gram spruitjes
- ½ pakje slagroom ongeveer 100 ml
- 2 stuks knorr groentebouillon blokjes
- 3 tenen knoflook
- 1 stuk ui in vieren gesneden
- water tot tussen min en max streepje van de soupmaker
- schil de knolselderij en hak deze in grove stukken
- doe daar 200 schoongemaakte spruiten bij en doe er de bouillonblokjes bij de ui en de knoflook
- sluit de deksel en selecteer programma 1 gladde soep
- na 10 minuten kun je de Airfryer voorverwarmen op 200 graden en dan de plakjes pancetta op de grillpan leggen. bak ze in ongeveer 2 minuten gaar op 200 graden
- Na 20 minuten geeft de soupmaker een piep dat het klaar is, open de soupmaker en dan ziet je soep er zo uit:
- Voeg nu een half pakje slagroom (ongeslagen) toe ongeveer 100 ml. Sluit de deksel en mix hem handmatig nog ongeveer een seconde of 30 na. De soep is nu klaar en ziet er nu zo uit