Kip borrelhapjes zijn erg lekker zeker als je ze van verse kipstukjes maakt, doe hier je favoriete kipkruiden over heen. Het allerlekkerst is het als je ze dipt in een homemade blue cheese dressing, mijn voorkeur gaat naar blue cheese gember dip.
- 500 gram kippenborrel hapjes
- 1 zakje kipkruiden
- 1 scheutje melk
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- 1 eetlepel bak gember snippers
- 1 eetlepel gesnipperde bieslook
- Neem een stuk blue cheese (voor dit recept is gewoon een stuk blauw schimmelkaas van de Aldi gebruikt) Haal daar de witte korst af
- Doe de blue cheese in een magnetron bestendig schaaltje en doe er een scheutje melk bij
- Doe dit op vol vermogen in de magnetron gedurende anderhalf tot twee minuten dan ziet het er zo uit, dit roer je goed glad, dan heb je een enigszins dunne gladde mengsel. Hier roer je een eetlepel bak gember snippers door heen en een eetlepel gehakte bieslook. Laat deze mengsel goed koud worden.
- Het afgekoelde mengsel is nu gestold en weer dikker geworden. Dit roer je nog even goed glad en dan ziet het er zo uit, heerlijk met kip borrelhapjes
- Marineer de kip borrel hapjes of vleugels, of wat je hebt met je favoriete kippenkruiden en bak ze in een voorverwarmde Airfryer 10 minuten op 160 graden
- Na die 10 minuten schud je ze goed om en bak je ze af in 10 minuten op 200 graden dan zijn ze perfect!!
Eet smakelijk!!