Het makkelijkste om te maken, wat lekker is en snel klaar en ook nog eens voedzaam is een snelle soep.
Met de Philips soupmaker kan dat echt in een half uur. Zeker het oude model snijdt super fijn, dus klein snijden is beslist niet nodig als je je soepmaker vult. Met zo’n soep heb je tegen de tijd dat je aan je avondeten toe bent al je benodigde groente wat je op een dag nodig hebt al binnen.
- 1 hele Prei
- 1 hele ui
- 3 tenen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 hele aardappel
- 2 blokjes groente bouillonblokjes
- water tot aan de max streepje nadat de groente erin zitten
- 1 bos vers gesneden kervel
- Snij de aardappel in grove stukken en doe hem in de soupmaker, doe daarbij de gepelde knoflook, de ui en de stengel bleekselderij
- Snij de prei in grove stukken en doe deze ook in de soupmaker, doe daar ook 2 bouillon blokjes bij
- Snij nu de kervel fijn en voeg dit toe aan de soupmaker. Voeg tenslotte water bij tot aan het max streepje
- Kies programma 1 voor gladde soup en maak hem aan. Na een minuut of 21/23 is de soep klaar
Voor deze soep heb ik voor het oude model soupmaker gekozen, omdat ik voor een gladde soep ben gegaan. De oude heeft scherpe kartel mesjes, waardoor hij de soep met een goed resultaat super glad, maakt terwijl je de ingrediënten niet goed fijn hoeft te snijden.
Dit bespaart nogal wat tijd.
De soup heb ik geserveerd met afbak broodjes uit de Airfryer met home made Samuraí kipsalade. Het recept van mijn kip Samuraí salade kun je vinden bij mijn oude posting van de Tosti kip Samuraí.