Print Friendly, PDF & Email
kastanjes poffen in de Airfryer
In een paar eenvoudige stappen verse kastanjes poffen met de Airfryer. Ga je op zoek naar tamme kastanjes, zorg dan wel dat je de goeie meeneemt. De wilde kastanjes zijn namelijk bitter en kunnen je een flinke buikpuin geven. De tamme kastanjes hebben een ronde dikke kant en een platte achterkant. Ze zitten meestal in een bolster die allemaal fijne stekels hebben. Heb je de kastanje eenmaal uit de bolster geplukt dan vindt je een tamme kastanje die dus een wat dikke ronde vorm heeft aan één kant en een platte achterkant heeft met een klein pluimpje aan de bovenkant.
Ingrediënten
Instructies
  1. Neem een pond tamme kastanjes. Deze kun je rond de herfst/winter in de groentewinkel en/of supermarkt kopen of je kunt ze vers plukken.
  2. Snij met een scherp mes een kruis op de bolle kant van de tamme kastanje.
  3. Doe de kastanjes in een schaal.
  4. Voeg er koud water aan toe en zorg dat alle kastanjes goed onder water staan. Laat dit zo minimaal een uur liggen.
  5. Gooi daarna het water weg en doe de kastanjes met de aanhangige water in een voorverwarmde Airfryer die je op 200 graden hebt voorverwarmd. Pof de kastanjes op 170 graden gedurende 15 minuten gaar. Onder tussen schud je gedurende het poffen het mandje twee keer.
  6. Na ongeveer 15 minuten zijn ze gaar.
  7. Pas goed op, want ze zijn loeiheet
  8. Laat ze even ongeveer een minuut of 10 afkoelen. Daarna kun je ze pellen. Wat je ziet is dat de schil makkelijk loslaat.
  9. Eet smakelijk!