Wat zeker niet mag ontbreken als je een Mexicaanse maaltijd bereid is een Guacamole. Nu zie ik wel eens van die kant en klare potjes in de supermarkt liggen, lekker laten liggen. Er gaat niets boven een vers gemaakte guacamole dipsaus. En zo moeilijk is het niet te maken, zeker niet als je de Onionchef hiervoor gebruik. Heerlijk met Mexicaans eten, zoals Taco’s of tortilla chips om te dippen.
- 2 stuk avocado's
- 1 stuk kleine sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 1/4 theelepel himalaya zout
- 1 scheutje verse limoensap
- 1 scheutje tabascosaus
- 1 eetlepel gehakte verse koriander
- 1 stuk japaleño peper, habanero peper of spaanse peper
- 1 stuk tomaat zonder de vocht en de pitten
- 1 snufje suiker
- met het zwarte mesje pureer je grof de avocado
- dan laat je de avocado erin zitten en haal je het zwarte mesje eruit, je voeg het paarse korfje toe en doe het paarse mesje erin dan hak je de overige ingrediënten
- Daarna roer je alles goed door elkaar en proef je of het op smaak is