Voor mij bestaat het maken van een klassieke franse uiensoep uit twee fases:
fase 1: het langzaam carameliseren van de uien
fase 2: het trekken van de soep van gecarameliseerde uien.
We beginnen met de eerste fase het maken van de gecarameliseerde uien. Normaal gesproken doe ik dit op het fornuis, in een pannetje laat ik de uienringen langzaam carameliseren. Ze moeten zacht en bruin worden, maar niet verbrand of zwart. Doe er de gerookte zout en een theelepel suiker bij en roer dit goed door.
Maar hoe doe je dit in een Airfryer? Ik heb het als volgt aangepakt:
Schil 3 medium uien en snij ze in dunne ringen. snipper de tenen knoflook en doe dit bij de uien. Toen heb ik de Philips bakpan gepakt en heb dit 3 minuten voorverwarmd op 200 graden in de Airfryer. Ik heb de tijd van de takjes ontdaan en zeer fijn gesnipperd, die gaan ook door de uien. Ook de verse laurierblad kan bij de uien.
Als de Airfryer warm is laat je 30 gram boter smelten in de Airfryer. Zodra deze is gesmolten doe je de uienmengsel erbij, dit laat je ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren stoven in de airfryer op 160 graden.