Wat heel veel mensen niet weten is dat je een Airfryer ook heel goed kunt gebruiken om een ei in te koken. Is dat mogelijk? Jazeker van zacht tot hard gekookte eieren in een handomdraai. Een hoop mensen zeggen, waarom zou ik dat willen, ik doe het gewoon op het vuur in kokend water. Voor mij is een heel goede reden om dat te doen omdat het tijd kan besparen. Je kunt zowel je broodjes, als toast, als het ei te samen warm krijgen. Scheelt mij weer kijken naar het fornuis, de moeite om een broodrooster te voorschijn te toveren. De Airfryer staat bij mij bij bijna elk bereide maaltijd aan. Dus ook voor mijn ontbijt.
- Gebruik voor het koken van eieren altijd eieren op kamertemperatuur en begin altijd vanaf een koude start, dus zonder de Airfryer voor te verwarmen. Als je een perfect half zacht gekookte eitje wilt hebben doe dan 10 minuten op 120 graden Wil je een perfect gekookt hard eitje, doe dan 12 minuten op 120 graden
- Wat altijd belangrijk is, is dat je ei zodra de Airfryer piept direct in ijswater een seconde of 10 tot 15 moet worden gehouden, als je van plan bent je eitje te pellen. Doe je dat niet, dan komt de schil er heel erg moeilijk van af. Ik hoor ook mensen zeggen mijn ei komt er bruin van buiten uit, alsof deze taai geworden is. Is dat bij jou het geval, dan heb je je ei te lang gekookt, want een goed gekookt eitje komt ook uit de Airfryer ten alle tijden er goed uit.
- Het is zelfs mogelijk om een ei mee te koken met je broodjes en je toast. De Philips Chef legt dit op zijn website zeer goed uit. Daarvoor heb je 8 minuten nodig vanaf een koude start (zonder voor te verwarmen) op 180 graden. Ook hier weer, vergeet niet de eieren goed te schrikken in ijskoud water.
Lees hier hoe de Philips Chef zijn compleet ontbijt maakt.
Ze je ook je micro slow juicer in, dan heb je zo dus in een handomdraai een heerlijk ontbijtje gemaakt.
Eén reactie
Beantwoord →