Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan, dus moet het snel, vers en toch wel enigszins gezond zijn. Ik heb gekozen om iets met een pakje van 350 gram kippendijvlees te doen die ik had liggen. Ik kwam ook een pak Dürümvellen tegen in de kast dus 1 + 1 = 2 😀
Dit gerecht maak je snel in een handomdraai en als je voldoende sla/groente toevoegt, niet al te ondergezond zeker niet als zowel het vlees als de frietjes die ik erbij heb gedaan ook nog eens uit de Airfryer komen.
- 350 gram kippendijvlees
- 1 zak zoete aardappel frites van merk Aviko
- 1 theelepel pimenton
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel zwarte zeezout
- 1/2 theelepel Peper
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 1 stuk gem sla
- 2 handen gesneden rode kool
- 1 stuk ui in halve ringen
- 2 vellen dürüm vellen
- 1/2 eetlepel Arachide olie
- snij de kipfilet in dunne reepjes
- doe alle kruiden bij de kipfilet met de olie en meng dit goed door elkaar
- doe alles in een voorverwarmde Airfryer op 200 graden, zorg dat alles goed verspreid in het mandje zit, bak dit 5 minuten, na 5 minuten goed losschudden en dan nog een s 4 minuten bakken
- Na 9 minuten is de kipfilet klaar
- ondertussen bak je de zoete aardappel frites van Aviko volgens de aanwijzing op de verpakking 175 graden gedurende 9 minuten
- Tijd om de dürüms te vullen, begin met sla en rode kool met gesneden uien in het midden daar leg je de kipfilet overheen
- doe daar wat knoflooksaus overheen en rol hem op. Dit doe je door eerst de onderkant geheel om te vouwen en dan vanaf de zijkant voorzichtig om te rollen.
Wist je trouwens dat ik ook een youtube kanaal heb? Als je je abonneer op mijn youtube kanaal krijg je automatisch een melding wanneer ik weer een nieuwe receptfilmpje uit hebt en mis je zo geen recept meer, om lid te worden ga je naar youtube kanaal Lucianas Kitchen en meld je je daar aan.
Eet smakelijk!!
2 reacties
Beantwoord →