Ik strooi nu mijn geheime ingrediënt over de varkenshaas die ik altijd gebruik voor het bakken en braden van vlees in de Airfryer. Cacaoboter in poedervorm en wel van het merk Callebaut mycryo.
Dit is zulk fijn spul in de keuken. Ik koop een hele bus bij de Sligro of bij de Hanos in een blik van zo’n 600 gram.
Mycryo® doet de natuurlijke smaak van de ingrediënten uitkomen, zelfs de meest verfijnde, en maskeert de smaken niet zoals andere bakboters wel doen. Het mooie is dat het vlees op de grill of panzijde waar mycryo op zit zorgt voor een mooie bruine kleur. Het zorgt ook dat vlees niet vastkoekt. Als je een versleten grillpan hebt in de Airfryer waarbij de teflonlaag is aangetast en je verhit de pan goed voor en je hebt op de bakzijde een laagje mycryopoeder gebruikt, dan koekt het vlees gegarandeerd niet vast aan de grill of pan. Dit werkt ook goed met alle visproducten die je bakt. Je moet het poeder niet aanraken, want dan smelt het meteen. Dus altijd met een leppeltje strooien op de bakzijde van het vlees.
Het gebruik van mycryo biedt ook vele voordelen:Dit is een 100% plantaardige vet die je ook eveneens alle gezondheidsvoordelen van de cacaoboon biedt: geen cholesterol, minder calorieën, minder vet nodig om te bakken. Bestand tegen temperaturen tot 200 graden. Echt een aanrader!!