Print Friendly, PDF & Email
Culinaire varkenshaas uit de Airfryer met Airfried aardappelbolletjes en gestoomde sperziebonen
Met hulp van de Airfryer zet je zo een maaltijd op tafel. Vandaag heb ik ervoor gekozen om de varkenshaas en de aardappelballetjes in de Airfryer te bereiden en de sperzieboontjes te stomen.
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Instructies
Bereiden van de Brandenburg culinaire varkenshaas
 1. Haal een half uur voor het bakken van de varkenshaas de varkenshaas uit de koelkast en dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi deze met wat peper, knoflookpoeder maar nog niet met zout en laat dit op een bord op kamertemperatuur komen.
 2. Allereerst verwarm ik de grillpan voor de Avance XL voor op 200 graden gedurende 5 minuten zodat de plaat super heet wordt.
 3. Ondertussen bestrooi ik de varkenshaas met wat zout.
 4. Ik strooi nu mijn geheime ingrediënt over de varkenshaas die ik altijd gebruik voor het bakken en braden van vlees in de Airfryer. Cacaoboter in poedervorm en wel van het merk Callebaut mycryo. Dit is zulk fijn spul in de keuken. Ik koop een hele bus bij de Sligro of bij de Hanos in een blik van zo’n 600 gram. Mycryo® doet de natuurlijke smaak van de ingrediënten uitkomen, zelfs de meest verfijnde, en maskeert de smaken niet zoals andere bakboters wel doen. Het mooie is dat het vlees op de grill of panzijde waar mycryo op zit zorgt voor een mooie bruine kleur. Het zorgt ook dat vlees niet vastkoekt. Als je een versleten grillpan hebt in de Airfryer waarbij de teflonlaag is aangetast en je verhit de pan goed voor en je hebt op de bakzijde een laagje mycryopoeder gebruikt, dan koekt het vlees gegarandeerd niet vast aan de grill of pan. Dit werkt ook goed met alle visproducten die je bakt. Je moet het poeder niet aanraken, want dan smelt het meteen. Dus altijd met een leppeltje strooien op de bakzijde van het vlees. Het gebruik van mycryo biedt ook vele voordelen:Dit is een 100% plantaardige vet die je ook eveneens alle gezondheidsvoordelen van de cacaoboon biedt: geen cholesterol, minder calorieën, minder vet nodig om te bakken. Bestand tegen temperaturen tot 200 graden. Echt een aanrader!!
 5. Zodra je een laagje mycryo poeder op de vlees hebt gestrooid (altijd als laatste eerst kruiden erop en als laatste de mycryo op de panzijde strooien), kan deze met de mycryozijde naar beneden op de grillplaat.
 6. Bak de culinaire varkenshaas gedurende 5 minuten aan één zijde. Strooi een laagje mycryo op de bovenkant en draai daarna de varkenshaas om met de cacaoboter laag weer naar beneden. De bovenzijde heeft meteen mooie bruine grill streepjes. Bak de andere zijde nog eens een minuut of 3 tot 4
 7. Haal de varkenshaas eruit en laat dit even een minuut of 5 rusten eventueel in aluminiumfolie alvorens je hem aan gaat snijden. Je ziet dat de varkenshaas supermals is en super sappig. Je kunt meteen je bord opmaken, als je goed getimed hebt en ook de aardappels tegelijk met het vlees bent gaan bakken en de boontjes bent gaan stomen, dan is alles tegelijkertijd klaar binnen een kwartier.
Bereiden van de sperziebonen
 1. Maak ondertussen de sperzieboontjes schoon. De sperzieboontjes stoom ik op 100 C gaar in de stoomoven gedurende een minuut of 12 – 15. Zodra ik met het vlees begin, gaat de stoomoven aan zodat straks alles tegelijkertijd klaar is.
 2. Zodra de sperzieboontjes klaar zijn kun je hier wat nootmuskaat doorheen mengen en een halve theelepel suiker, strooi ook wat mycryo poeder doorheen.
Verse aardappelballetjes
 1. De aardappelballetjes worden gebakken in een voorverwarmde Airfryer welke op 200 graden wordt voorverwarmd. De aardappel balletjes meng ik met 1 theelepeltje Ras al Hanout en ik spray 1 dosering Pam Kokosolie. Hierdoor komen de balletjes er niet droog uit. Deze olie is super gezond. Het is een neutrale spray die tegen hoge temperaturen bestand is, bevat 0 cal, 0 cholesterol en is geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Ik koop deze spray via Body en Fit.
 2. Eenmaal voorverwarmd bak ik de aardappels gaar op 200 graden gedurende 10 – 12 minuten waarbij ik steeds om de 3 tot 4 minuten de aardappels in het mandje omschud. Ik zie zo vanzelf wanneer ze bruin van kleur zijn en dus klaar zijn.
Notities

Heerlijk deze malse varkenshaas uit de Airfryer, je trekt het vlees zo uit elkaar zonder mes.

 

Zien deze verse aardappelbolletjes niet overheerlijk uit, 0% cholesterol, 0% calorieën en absoluut niet droog dankzij Pam oliespray uit de Verenigde staten, zonder bijsmaak.