Vandaag maar eens een gezonde maaltijd bereid die ook nog eens razendsnel klaar is. Met een spiralizer heb je in een handomdraai mooie groente spaghetti gemaakt. Vandaag heb ik voor een wokvariant gekozen. Erg smaakvol, boordevol vitamines, goed vullend, dus een echte aanrader voor een gezond eetpatroon.

Recept Afdrukken
|
Porties | Prep Tijd |
1 persoon | 15 minuten |
Kook Tijd |
6 minuten |
|
|
- 1 stuk courgette
- 1 stuk wortel
- 1 stuk gember
- 5 tenen knoflook
- 1/2 stuk limoen alleen de sap er van
- 1 stuk chilipeper hou je niet zo van heet doe je de helft of laat je dit weg
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel zoete sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 stuk lente-ui
- 1 eetlepel palm suiker
- 1 handje gehakte cashewnootjes
- 1 eetlepel grof gehakte koriander
- gebruik de spiralizer om de courgette te verwerken tot spaghetti slierten
- doe dit ook met de wortel
- hak de peper, de bos-ui, de gember, de knoflook, de cashewnootjes en de koriander en maak de peultjes schoon.
- neem dan een wok en doe daar wat arachideolie in en zorg dat de wok goed heet is. Doe dan de gesnipperde bestanddelen in behalve de cashewnoten en de koriander. Roerbak dit goed tot het glazig is. (ongeveer 2 minuten)
- Voeg dan eerst de peultjes toe en roerbak dit mee gedurende nog eens 2 minuten.
- Voeg dan de courgette en de wortel toe en roerbak dit snel gedurende 1 of 2 minuten. nu doe je de ketjap, de visolie en de oestersaus erbij. Doe een deel van de cashewnootjes erbij de rest gebruik je voor de garnering.
- Dan maak je het vuur uit en doe je er de gesneden koriander er door. Giet van de wok dit in een fijnmazige vergiet en laat dit uitlekken. Als je groentespaghetti maakt komt er veel vocht vrij vandaar dat je dit even 2 minuten laat uitlekken.
- Voor de gamba's werkt de grillpan van de Airfryer het makkelijkst. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Als het begint te piepen leg je de gamba's op de grillplaat en bak je dit gedurende een minuut of 4, max 5 minuten. Je kunt het beste met opwarmen beginnen als je begint met het wokken van de groente, dan kom je ongeveer qua tijd op het zelfde tijdstip uit.
- Dan rest nog je bord op te maken en te eten.