Een salade op brood heb je zo gemaakt en vaak heb je daar niet veel ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Comtékaas vind ik een van de lekkerste Franse kazen. Het is een kaas gemaakt van rauwe melk, kaas die uitsluitend gemaakt wordt van melk van de Montbéliarde koe. Het wordt ook wel eens koning onder de bergkazen genoemd. Behalve de pure kaas bij de borrel is deze ook erg lekker om er een salade van te maken. Dit is mijn variant van een heerlijke pittige kaas-broccoli salade. De Comtékaas kun je eventueel vervangen door Gruyere kaas of door oude kaas. Heerlijk op een warme ciabatta broodje uit de Airfryer.
- 300 gram comtékaas of Gruyere kaas of oude kaas
- 100 gram broccoli
- ½ theelepel hete curry
- 1 snufje zout naar smaak
- 1 snufje peper naar smaak
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel creme fraiche
- 1 eetlepel boursin
- 1 stengel bosui
- Snij de kaas in kleine blokjes, ik heb daar de Philips staafmixer de HR 1661 ervoor gebruik waarbij ik een extra accessoire voor gebruik de HR 7969 om blokjes te kunnen snijden en schijfjes en dingen te kunnen raspen en kneden. Ik heb daarbij nog een extra rooster accessoire om nog 2 maten blokjes te kunnen snijden en driehoekjes. Voor deze salade heb ik gebruik gemaakt van de driehoekjes snijgedeelte.
- Je kunt ook met een mes alles klein snijden of de Onionchef gebruiken, Gebruik dan het paarse mesje met paarse inleg mandje hiervoor.
- snij de broccoli en de bosui in kleine stukjes, hier kun je eventueel ook de Onionchef voor gebruiken door ook weer het paarse mesje en paarse inzetgedeelte te gebruiken.
- voeg daarbij de crème fraiche, de boursin en de mosterd en doe er zout en peper naar smaak bij
- Ik voeg er een theelepel hete curry bij die ik koop bij een toko, dit merk en dit potje, die is echt mega super heet, maakt meteen de salade lekker pittig terwijl je er niet veel van nodig hebt.
- Een halve theelepel is echt meer dan voldoende anders springen echt de tranen in je ogen bij het eten van deze salade. Echt voldoende voor een juiste 'Kick' aan je salade.