lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Chili con carne uit LucianasKitchen

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Gisteren ben ik in Eindhoven bij het Dutch Chili Fest 2015 geweest in Eindhoven. Het grootste jaarlijkse festijn op gebied van hete pepers in Nederland, wat zeer de moeite waard is om te bezoeken. Te meer omdat het een gratis festijn is. Er valt daar van alles te beleven wat maar met hete pepers te maken heeft. Je kunt er heerlijk eten, er is goed muziek en veel te koop op het gebied van hete pepers. Van zaaigoed tot zeldzame hete brouwsels. Ik heb daar ook heerlijke Chili con Carne gegeten bij een “echte Texaanse dame”.

Dit gaf mij vandaag de inspiratie om eens mijn versie van Chili con Carne te maken.

[cml_media_alt id='1017']IMG_4534[/cml_media_alt]


Chili con Carne uit LucianasKitchen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Chili con Carne uit LucianasKitchen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met het klaar zetten en het voorsnijden van de ingrediënten. Je hakt je uien, de knoflook, de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes, snij de tomaten en de pepers.
  2. Dan begin je met het aanfruiten van je uien en je knoflook dit doe je in een hete pan voorzien van wat olie. Als de uien en de knoflook glazig zijn doe je daar de wortel en de bleekselderij bij.
  3. Als ook die begint te garen doe je daar de rundergehakt bij en rul je dit los in het mengsel. Dit is ook meteen het tijdstip om je chili eens van de kruiden te voorzien. Doe er voldoende zout bij, peper, doe hier alle genoemde kruiden bij de cayenne peper, chilipeper, komijnpoeder, kaneel, azijn de habanero tabasco saus en de tomaten saus en de heinz tomaten ketchup. Laat alles dan even goed door pruttelen totdat de gehakt goed gaar is.
  4. Na een minuut of 10 kun je hier de mais en de blikken bonen bij. Eventueel kun je er nog een half blikje water bij doen als je vindt dat de chili nog aan de dikke kant is. Dan kan het vuur zachter en doe je de deksel er half op en laat je dit zo een minuut of 15 tot 20 door pruttelen onder af en toe roeren.
  5. Dan is je Chili con carne klaar om geserveerd te worden. Je kunt het in een kom eten, ik zelf ben van huis uit altijd gewend mijn bonen met rijst te eten. Dus ik eet mijn Chili met een tomaten salade en met rijst. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten