Een van mijn favoriete broodjes is de focaciabroodje Tonijn van de La Place van de V&D. Ik ben blij dat La Place een doorstart heeft kunnen maken, dus die broodjes kun je nog kopen. Maar het is toch zo veel beter als je thuis altijd die tonijnsalade kon maken, wanneer het je maar uit komt?
Met dit recept van tonijnsalade kom je aardig in de buurt. Ik maak hem met voorgebakken Ciabatabroodjes van de Aldi.

Porties | Prep Tijd |
2 personen | 10 minuten |
Kook Tijd |
5 minuten |
|
|
![]() |
Een heerlijk knapperig broodje met tonijnsalade volgens het recept van La Place met stukjes appel, ui en tomaat erin
|
- 1/2 stuk ui
- 5 gram bieslook
- 1 stuk Jonagold appel
- 50 gram tonijn in olie
- 1 eetlepel Ketchup Ik gebruik altijd Heinz Ketchup
- 3 eetlepels mayonaise Ik gebruik hiervoor altijd het merk Hellmans
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 1 stuk tomaat je kunt ook 2 of 3 kleine cherrie tomaatjes nemen
- 1 handje sla
- Neem een blikje tonijn in zonnebloemolie
- Je kunt uien en tomaat hakken met een mes maar veel makkelijker is het als je gebruik van een handige hulpmiddel als de onionchef. De appeltjes zijn in een handomdraai fijn gesnipperd.
- Ook de uien zijn in een handomdraai gesnipperd. Je stop ze in het roze korfje en het mesje hangt bovenin de korf ipv traditioneel onderin. Je als de Onionchef aan gaat draait het mesje hard in het rond. De uiensnippers worden alle kanten op gelanceerd. Pas als ze de grootte hebben van de gaten in het korfje vliegen ze er doorheen. Zo krijg je nooit prut en altijd de juiste grootte ui of iets anders wat je snijdt. De stukjes vallen onderin.
- Dit doe je ook voor de tomaat en eventueel de bieslook
- Doe alles in een mengkom en meng alles goed door elkaar met de overige ingrediënten
- Doe een broodje Ciabatta in de Airfryer en laat deze vanaf een koude start, dus zonder voorverwarmen, afbakken gedurende 5 minuten op 200 graden
- Besmeer nu de broodjes met de salade
- En zo heb je in een handomdraai de lekkere La Place tonijnsalade op je broodje thuis, wanneer het je uitkomt