Een paar dagen geleden heb ik deze Braziliaanse worteltaart gemaakt. Deze taart is heel populair in Brazilië. Elke bakker heeft hem in zijn assortiment. En nu kun je hem heel eenvoudig maken in je Airfryer. En omdat gemak de mens dient, als je een Soupmaker hebt gaat het beslag maken daarvoor nog veel eenvoudiger!!

Porties | Prep Tijd |
6 stuks | 20 minuten |
Kook Tijd |
45 minuten |
|
|
![]() |
Een luchtige wortelcake, met verse wortels gemaakt wat voor een mooie natuurlijke gele kleur zorgt aan de binnenkant met een romige zachte chocolade topping
|
- 200 gram pure chocolade
- 1 blikje gesteriliseerde room meestal van merk Nestle hier te verkrijgen
- maak de wortels schoon en rasp ze. Ik maak daarvoor gebruik van een keukenmachine om ze heel snel te raspen, je kunt het natuurlijk ook met een handmatige rasp raspen.
- Als je een Soupmaker hebt kun je die gebruiken om een aantal bestanddelen met elkaar te mengen. Heb je deze niet dan voldoet een blender ook. Heb je ook die niet, gebruik dan een normale keukenmachine om deze ingrediënten met elkaar te mengen. Je mengt dan samen in de Soupmaker: de wortelrasp, de olie, de eieren en de suiker. Zet dan de Soupmaker op stand Smoothies en draai het programma.
- Giet dan de inhoud van de Soupmaker of de blender in een mengkom en voeg dan beetje bij beetje de gezeefde bloem erbij en meng alles door elkaar. Doe er tenslotte ook de bakpoeder bij en roer alles nog eens goed door elkaar tot een egaal en smeuïg mengsel. Doe dan het beslag in een vooraf beboterde en met bloem bestoven bakvorm
- Bak de cake gedurende 25 minuten op 135 graden. Na 25 minuten ziet de cake er zo uit
- Dek dan de cake af met aluminiumfolie en stel de Airfryer in op 160 graden. Bak hem dan nog eens 20 minuten.
- Nadat de cake klaar is haal je hem voorzichtig uit de Airfryer en probeer je voorzichtig de buitenste ring er af te halen. Laat hem rustig op een rooster afkoelen.
- Dan is het tijd voor het maken van de topping. Smelt de chocolade au bain marie samen met de room tot een egale chocolade mengsel. Dit roer je goed door elkaar. Je zet de taart klaar op het rooster en je zorgt dat onder het rooster een grotere bak zit dan de taart zelf. Als je zo de chocolade erover heen giet en afsmeert, dan valt het overtollige chocolade door de rooster in de bak en niet over je tafel of aanrecht.
je taart is nu af. Hij smaakt het lekkerst als deze volledig is afgekoeld.
Eet smakelijk!
P.S.
Het blikje room die ik altijd koop, koop ik meestal bij de AH XL, bij de buitenlandse assortiment staat die meestal. In de buurt van de blikjes gecondenseerde melk. Hier verkopen ze halve blikje tov de gecondenseerde melk blikjes. en ze zien er zo uit maar dan met de Nederlandse tekst erop gesteriliseerde room:
Kun je ze niet vinden? Loop dan eens binnen bij een Turkse winkel en kijk in de koelvak. Daar verkopen ze hetzelfde onder de naam: Kaymak, of vraag er naar. De inhoud is hetzelfde als van Nestle 170 gram. Deze room is gesteriliseerd en daarom lang houdbaar en heeft een vet percentage van 23%. Het is dus minder vet dan de traditionele room die we kennen (die heeft minimaal 35%). Heeft dus de dikte van room en de vetpercentage van koffieroom (tussen 20% en 35%).