Dit is een leuk recept als je niet weet wat je met je oude oliebollen aanmoet. Weggooien is ook zonde, vandaar dat ik mijn laatste zes oliebollen verwerkt hebt in deze overheerlijke oliebollen puddingcake. Een rijke smaak met verse appeltjes en bananen met een vleugje rum.
- 6 stuks oliebollen
- 1/2 kopje suiker
- 1/2 kopje melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 pakje slagroom
- 4 stuks Eieren
- neem 6 oude oliebollen en verpulver ze tot kleine stukjes in een keukenmachine met voldoende vermogen (ik gebruik hier de Philips keukenmachine voor van Jamie Oliver die heeft 1000 watt vermogen
- doe dit in een mengkom en doe hier de eieren bij, de vanille suiker en de bakpoeder
- doe de slagroom erbij en een half kopje suiker
- doe er een halve kopje melk bij
- doe er 2 dopjes rum bij
- doe er een gesnipperde Goudrenet bij
- doe er een in plakjes gesneden banaan bij met een theelepel kaneel
- Nadat je alles goed door elkaar hebt gemengd, giet je dit mengsel in een bakvorm die in het mandje past van de Philips Airfryer XL
- Bak de puddingcake gedurende 30 minuten op 140 graden
- Na 30 minuten prik je met een satestokje erin om te zien of de cake gaar is, deze was het nog niet
- bak de cake nog 15 minuten door op 140 graden, maar dan afgedekt met aluminiumfolie omdat de bovenkant al gaar was en de onderkant nog niet.
- Na ongeveer drie kwartier is de cake gaar. Laat hem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.
Tijden kunnen afwijken, afhankelijk hoe groot en hoe diep de vorm is die je gebruikt. Vandaar altijd eerst met een satéprikker prikken of deze er droog en schoon uit komt om te zien of een cake wel of niet gaar is. Zo niet afdekken met aluminiumfolie aan de bovenzijde als de cake daar al gaar is om de onderkant verder te kunnen garen.
vergeet niet het filmpje van deze cake te bekijken op onze youtube kanaal van Lucianas Kitchen