Met oud en nieuw is het altijd weer een gedoe met het maken van oliebollen. Heb je het beslag af moet het weer op een warme plek rijzen ben je zo een uur tot anderhalf uur verder. Als je van de snelle keuken bent en je wilt lekkere bollen op tafel zetten, probeer dan eens dit makkelijk recept van bananen kwarkbollen. Het makkelijke hiervan is slechts 1 recept voor zowel de Airfryer als de frituur om te bakken en je hoeft het beslag niet te laten rijzen. Het is zelfs niet noodzakelijk om een keukenmachine te gebruiken voor dit beslag. Het is een makkelijk lukt altijd beslag en het resultaat mag er zijn.

Porties |
20 stuks |
|
|
![]() |
Makkelijke bollen om te maken, kan bijna niet mislukken met dit recept. Een mooi alternatief voor oliebollen. Met het zelfde recept zonder aanpassingen bak je ze in de Airfryer of in de frituurolie.
|
- 500 gram bloem
- 500 gram kwark
- 1 theelepel Zout
- 1 zakje vanille suiker
- 1 scheutje vanille essence
- 1 1/2 zakje bakpoeder
- 4 stuks bananen in kleine stukjes
- 250 gram suiker
- 4 stuks Eieren
- 1 fles zonnebloemolie om in te bakken als je ze wilt afbakken in olie
- 1 stuk PHILIPS XL bakplaat om de Bananen kwarkbol op te bakken als je er voor kiest in de Airfryer te bakken
- 1 stuk bakspray om de XL bakplaat in te sprayen
- Weeg de ingrediënten af en zeef de bloem en doe er de stukjes banaan bij. Roer alles goed door elkaar met de hand met een garde. Er ontstaat een taai beslag, dit is goed. Verwijder dan de garde en neem twee lepels. Besluit of je ze in de frituurvet wilt bakken of op de bakplaat van de XL. Hieronder volg je of de aanwijzingen voor de Airfryer of de aanwijzingen voor de frituur.
- Neem de XL bakplaat en zet deze in de Airfryer, verwarm de Airfryer voor op 200 graden
- Als hij piept spuit je met en neutrale olie de bakplaat op die plekken in waar je een kwarkbol op gaat bakken. Ik gebruik hiervoor van het Amerikaanse merk Pam kokosolie, omdat deze 0 calorieën bevat en cholesterol vrij zijn en neutraal van smaak is
- Als je de bakplaat hebt ingesprayed kun je met twee lepels een portie op de bakplaat scheppen. Bespuit de bovenkant nog een beetje in met de bakspray.
- Sluit de Airrfryer en bak gedurende 8 tot 10 minuten de bol af op 170 graden
- De bol blijft zodra die gaar is niet plakken op de Airfryer. Doe het op een bordje en bestrooi hem eventueel met wat poedersuiker
- De bol is heerlijk luchtig van binnen, je proeft de vanille en de banaan
- Leeg een fles frituurolie bijvoorbeeld zonnebloemolie en doe deze in een pan. Zorg dat de temperatuur ongeveer 170 graden is
- Schep met twee lepels steeds een portie beslag en laat vallen in de frituurolie.
- Draai de bollen om na een minuut of 4/5. Je ziet dat de bollen zichzelf opblazen en dat ze vanzelf mooi rond worden.
- ook uit de frituur zijn ze heerlijk