Print Friendly, PDF & Email
Bananen jam uit de Philips Avance Multicooker
Homemade bananen jam met de Philips Avance Multicooker in een handomdraai gemaakt.
Porties
3 potten van 455 ml
Porties
3 potten van 455 ml
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil een kilo bananen en doe ze in de Philips Avance Multicooker
  2. Doe daar 1 theelepel kaneel bij
  3. Doe er de sap bij van 1 limoen. De banaan bevat (bijna) geen pectine. Pectine komt van nature in heel veel fruit voor en zorgt dat bij verhitting met suiker deze gaat binden, een gelei gaat vormen. Bij de rijping van fruit vormt de pectine een pectinezuur. Omdat de banaan geen pectine bevat voeg je de sap van 1 citroen of limoen toe ter vervanging van de Pectine.
  4. Doe dan daar ook nog eens 500 gram geleisuiker 2:1 bij. Met 2:1 kun je 2 keer zo veel fruit als suiker toevoegen, dus 1 kilo bananen op 500 gram van deze geleisuiker
  5. Doe de deksel erop, en stel het apparaat in. Doe de stekker erin. druk op de startknop gedurende twee seconde zodat deze aan springt, en selecteer de stoofprogramma op 15 min. Druk hem in zodat deze piept. Dan slaat hij aan en het enige wat je hoeft te doen is slechts 15 min wachten totdat de jam klaar is.
  6. Ik heb in Duitsland speciale weckpotjes van 455 ml inhoud gekocht. Deze heb ik met deksel apart beiden in een hoge pan kokend water uitgekookt gedurende een minuut of 5 – 10. Daarna heb ik ze onderste boven op een schone theedoek laten drogen.
  7. Na 15 min begint het apparaat te piepen dan is de bananen jam klaar. Ik selecteer de handmatige mixer stand en ik hou deze knop nog eens 5 tot 8 sec ingedrukt. Als ik los laat is de jam klaar.
  8. De potjes kunnen worden gevuld. Doe dit door met een soeplepel de hete jam via een trechter in de potjes te gieten. Als ze vol zitten draai je de deksel er goed strak op en keer je de potjes om.
  9. Na tussen de 5 en de 10 minuten de potjes op de kop te hebben gezetten zijn de potten bananen jam klaar. Ik heb 3 potten van 455 ml eruit gehaald.