Kun je ook Indische gerechten bereiden in de Airfryer. Het is misschien niet zo voor de hand liggend, maar als je vaak alleen voor één of twee personen kookt, kan de Airfryer wel eens een uitkomst zijn. Kijkend naar de Indische vleesgerechten dan kan ik stellen dat de meeste gerechten niet voor een Airfryer geschikt zijn. Veel rundvleesgerechten worden gemaakt van runderriblappen, sudderlappen, sucadelapen. Dat zijn niet de type vlees die goed garen in een Airfryer. Daar kun je veel beter een slowcooker op loslaten. Maar een gerecht als Babi Ketjap is wel heel goed te maken in een Airfryer.
- 2 stuks speklappen
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel assem
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 theelepel bakgember
- 1 snufje zout naar smaak
- 1 snufje peper naar smaak
- Snij de twee speklapjes in dunne reepjes
- snipper de ui en de knoflook
- dan doe je de Airfryer op 200 graden en neem de Philips bakpan. Daarin doe je een beetje kokosolie in. Daarin bak je de ui en de knoflook met de gember gedurende ongeveer 4 minuten. Af en toe maak je hem open en roerbak je de uien/knoflook/gember
- Na 4, 5 minuten doe je daar de speklapjes reepjes bij en dit roerbak je ook gedurende een minuut of 4,5.
- Dan doe je daar een eetlepel assem bij, 2 eetlepels ketjap manis, theelepel bakgember, en je doet er peper en zout naar smaak bij. Dan roerbak je dit alles gedurende een minuut of 10 op 200 graden. Af en toe maak je de Airfryer open en met chinese stokjes roer je het vlees door elkaar.