Dit broodpudding recept is er een die ik vaker maak. Een echte aanrader omdat deze zo snel en simpel te maken is. Geen ingewikkelde keukenmachines komt hierbij aan te pas. Voorbereiding is echt max 5 minuten. Vandaag heb ik het recept omgezet naar de Airfryer. Ooit kwam ik een recept tegen van broodpudding van croissants, nou inmiddels gaat er flink wat rum bij, wat appeltjes, er gaat kaneel erbij en de croissant heeft plaats gemaakt voor mijn favoriet, de chocolade broodje.
- 4 stuks chocolade broodjes van die per stuk verpakte van de lidl of de Aldi
- 130 ml melk
- 120 ml slagroom
- 3 stuks Eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 peul vanille de inhoud eruit schrapen, heb je dit niet dan 1 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels Strohrum 80%
- 100 gram suiker
- 1 stuk appel
- Je breekt eerst de broodjes in stukken en leg ze in de bakpan van de Philips
- Dan schil je en snij je de appel in kleine stukjes en meng je die met de stukjes brood in de bakpan
- Dan doe je de melk, slagroom, kaneel, suiker en de eieren bij elkaar en klop je dit goed door elkaar met een garde
- Je giet dit alles bij de brood en de appels en je mengt alles nog eens heel goed door elkaar zodat de vloeibare mengsel goed door al het brood wordt opgenomen
- dan doe je dit in een voorverwarmde airfryer die je op 200 graden hebt voorverwarmd. Je doet de Airfryer op 175 graden en zet de timer op 15 minuten
- Na 15 minuten dek je de cake af met aluminiumfolie en je doet het nog eens 15 tot 20 minuten maar nu op 140 graden, maar dan afgedekt, als die klaar is prik je even met een sate stok tot de bodem erin om te kijken of het stokje er droog uitkomt, Komt er geen vocht uit, dan is de puddingbrood klaar