17 juli 2016
door Luciana
Geen reacties
Wat zeker niet mag ontbreken als je een Mexicaanse maaltijd bereid is een Guacamole. Nu zie ik wel eens van die kant en klare potjes in de supermarkt liggen, lekker laten liggen. Er gaat niets boven een vers gemaakte guacamole … Lees verder →
6 juli 2016
door Luciana
2 reacties
Vette vis eten is gezond, dus vandaag heb ik voor lunch een snelle makreelsalade gemaakt voor op brood. Als ik ergens een hekel aan heb als ik vis eet, is als ik graatjes tegen kom. Vandaar dat ik bij voorkeur zelf mijn makreelsalade maak waarbij ik zelf de vers gerookte makreel schoonmaak. Omdat ik graag de pure smaak zo veel mogelijk in tact wil houden van de gerookte makreel, hou ik het recept eenvoudig. Lees verder →
6 juli 2016
door Luciana
Geen reacties
Tomatensalsa vindt ik altijd heerlijk als bijgerecht met Mexicaans eten erbij te eten, zoals bij een wrap, tortilla chips of een heerlijke Chili con carne is een eenvoudige tomatensalsa. Als je de Onionchef gebruikt is deze salade in een handomdraai gemaakt. Oorspronkelijk maak je het met verse koriander, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Ik vervang de verse koriander meestal door basilicum. Maar je kunt ook uiteraard uitgaan van het originele recept en hier gewoon verse Koriander bij eten. Lees verder →
11 februari 2016
door Luciana
Geen reacties
Het makkelijkste om te maken, wat lekker is en snel klaar en ook nog eens voedzaam is een snelle soep. Met de Philips soupmaker kan dat echt in een half uur. Zeker het oude model snijdt super fijn, dus klein … Lees verder →
1 december 2015
door Luciana
Geen reacties
Mont ‘d Or is bij mij altijd een favoriet met Oud en Nieuw. Heerlijk stukjes stokbrood dippen in de bak Mont ‘d Or gebakken in de oven. Tegenwoordig is het bij mij gebakken in de Airfryer. Je kunt het met … Lees verder →
12 november 2015
door Luciana
Geen reacties
Vandaag had ik zin in een snelle soep bij het thuiswerken. Geen ander apparaat zet in zo weinig tijd snel iets voedzaams en lekker op tafel als de Soupmaker. Ik heb ervoor gekozen wat oude groente op te maken die … Lees verder →
30 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Van de week heb ik een koolraap gekocht, een groentesoort die je bijna onder de vergeten groente zou kunnen scharen. Het is een groente dat familie van de kool is. Het heeft een geel kleurige vruchtvlees, het ruikt vrij sterk zoetachtig. Het heeft een uitgesproken aromatische zoetige smaak, welke bijna altijd gestoofd of gekookt wordt gegeten.
Ik heb een halve koolraap voor mijn soep gebruikt. Had nog een broccoli over die op moest dus ben die combinatie aangegaan. En vond het uiteindelijk een smakelijk en stevig vullende soep.
Lees verder →
19 oktober 2015
door Luciana
1 reactie
In Amerika is de shrimp chowder een populaire soep welke bijna door heel Amerika te vinden is. Het is een hartige soep met een dikke structuur welke vaak wordt bereid met zowel garnalen als aardappels en diverse groente welke is ingedikt door toevoeging van melk en/of room aan bouillon. Vaak gaat er ook boter en bloem in om de soep dik te krijgen. In mijn versie van de shrimp corn chowder die ik ga maken laat ik de bloem en boter weg, omdat ik niet het risico wil lopen dat hierdoor doe boel aan de bodem van de soupmaker gaat aankoeken. Ik ga de soep namelijk in de Philips soupmaker bereiden. Wie van vissoep houd moet deze soep zeker een keer uitproberen, ik beloof je, het is de moeite zeer zeker waard! Lees verder →
9 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Cornbread is populair in heel Amerika, niet alleen vind je deze als bijgerecht bij de warme maaltijd, ook in de ochtend ontbreekt deze vaak niet aan de ontbijttafel. Het kent een cake achtige zachte/zoetige structuur wat niet erg rijst, het zit tussen zoet en hartig in. Traditioneel wordt deze met Thanksgiving gegeten. Ik heb hem gemaakt als begeleider van mijn Homemade Chili Con Carne.
Cornbread kun je op verschillende manieren bereiden maken, gebakken in een pan of in een oven, gestoomd en ik ga hem natuurlijk in de Airfryer bereiden ;-).
In het Zuiden van Amerika is cornbread een populair onderdeel van soul food en wordt cornbread vaak in vet of in reuzel gebakken gewoon in de koekenpan. Aangezien ik moet minderen in vet heb ik een variant gemaakt wat meer in het Noorden van Amerika wordt gemaakt, deze variant staat daar ook wel bekend als ” Yankee cornbread” . Deze is vaak wat zoeter en bevat half gewoon meel en half maismeel. Lees verder →
8 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Soep op koude dagen gaat er altijd in. Vandaag had ik zin in een Franse gegratineerde uiensoep. Normaal stoof ik de fijngesneden uien vrij lang op een zacht vuurtje net zo lang totdat deze bruin kleurt en licht carameliseerd. Maar de uitdaging voor mij was om dit eens te proberen met alleen de Airfryer en de Soupmaker tot mijn beschikking. Het bleek een succesvolle bak avontuur. De soep was zo lekker dat ik hem zo wel voor de lunch als avondeten heb genomen.
Lees verder →