24 juni 2022
door Luciana
Reacties uitgeschakeld voor Risotto ai funghi porcini uit de Philips Air Cooker
Risotto ai funghi porcini uit de Philips Air Cooker Recept Afdrukken MaaltijdHoofdmaaltijd KeukenItalian Porties Prep Tijd 4 personen 10 minuten Kook Tijd Passieve Tijd 32 minuten 32 minuten Porties Prep Tijd 4 personen 10 minuten Kook Tijd Passieve Tijd 32 … Lees verder →
26 januari 2017
door Luciana
Geen reacties
Hier en daar zie ik mensen een poging wagen tot het bakken van verse friet in de Airfryer. Helaas lukt het niet altijd ‘ze blijven slap, ze smaken droog’, zijn veel gehoorde klachten. Ik zal jullie proberen uit te leggen … Lees verder →
3 januari 2017
door Luciana
4 reacties
Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik had nog een Brandenburg culinaire varkenshaasje liggen (te koop bij Plus-supermarkt).Brandenburg Culinair bereidt de Culinaire varkenshaas dusdanig voor dat deze niet droog kan worden. Hij blijft lekker … Lees verder →
10 augustus 2016
door Luciana
4 reacties
De Olympische Spelen in Rio is alweer bijna een week volop bezig, vandaar dat ik het hoog tijd vond om mijn Braziliaanse roots weer eens eer aan te doen met een snelle gerechtje uit de Braziliaanse keuken. Ik weet dat ik dit soort gerechten heel goed met de Viva bak accessoire (HD9925) kan maken, maar ik wilde dit natuurlijk ook proberen in de XL bakplaat. Eens kijken hoe de XL bakplaat het met rijstgerechten doet. Nou mijn experiment was meer dan geslaagd. Wat een gemak zeg en snel klaar zeg. Ideaal toch? Omdat de XL bakplaat een groter oppervlakte heeft dan de viva bakacessoire kun je hier lekker in roerbakken. Lees verder →
7 augustus 2016
door Luciana
Geen reacties
Gisteren heb ik mijn nieuwe hulpstuk voor voor mijn Philips Avance XL airfryer binnengekregen, de XL bakplaat HD9912/90. Ik heb deze vanochtend maar meteen getest met wat simpele ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Ik heb een Kaasomelet gemaakt. Wat een gemak met deze bakplaat. Zonder toevoeging van enige vetten of oliën, zet je in slechts 10 minuten tijd een heerlijke omelet op tafel. De omelet laat zich makkelijk uit de pan halen en koekt absoluut niet aan. Lees verder →
29 februari 2016
door Luciana
2 reacties
Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan, dus moet het snel, vers en toch wel enigszins gezond zijn. Ik heb gekozen om iets met een pakje van 350 gram kippendijvlees te doen die ik had liggen. Ik kwam ook een pak Dürümvellen tegen in de kast dus 1 + 1 = 2 😀
Dit gerecht maak je snel in een handomdraai en als je voldoende sla/groente toevoegt, niet al te ondergezond zeker niet als zowel het vlees als de frietjes die ik erbij heb gedaan ook nog eens uit de Airfryer komen. Lees verder →
10 februari 2016
door Luciana
Geen reacties
Soms maak je wel eens te veel eten klaar. Zo heb ik twee dagen terug een grote pan met spruitjes stamppot gemaakt maar er bleef nog een flinke portie over. Vandaag was het tijd om daar weer iets “nieuws” van … Lees verder →
28 januari 2016
door Luciana
Geen reacties
Vandaag maar eens een gezonde maaltijd bereid die ook nog eens razendsnel klaar is. Met een spiralizer heb je in een handomdraai mooie groente spaghetti gemaakt. Vandaag heb ik voor een wokvariant gekozen. Erg smaakvol, boordevol vitamines, goed vullend, dus … Lees verder →
30 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Van de week heb ik een koolraap gekocht, een groentesoort die je bijna onder de vergeten groente zou kunnen scharen. Het is een groente dat familie van de kool is. Het heeft een geel kleurige vruchtvlees, het ruikt vrij sterk zoetachtig. Het heeft een uitgesproken aromatische zoetige smaak, welke bijna altijd gestoofd of gekookt wordt gegeten.
Ik heb een halve koolraap voor mijn soep gebruikt. Had nog een broccoli over die op moest dus ben die combinatie aangegaan. En vond het uiteindelijk een smakelijk en stevig vullende soep.
Lees verder →
19 oktober 2015
door Luciana
1 reactie
In Amerika is de shrimp chowder een populaire soep welke bijna door heel Amerika te vinden is. Het is een hartige soep met een dikke structuur welke vaak wordt bereid met zowel garnalen als aardappels en diverse groente welke is ingedikt door toevoeging van melk en/of room aan bouillon. Vaak gaat er ook boter en bloem in om de soep dik te krijgen. In mijn versie van de shrimp corn chowder die ik ga maken laat ik de bloem en boter weg, omdat ik niet het risico wil lopen dat hierdoor doe boel aan de bodem van de soupmaker gaat aankoeken. Ik ga de soep namelijk in de Philips soupmaker bereiden. Wie van vissoep houd moet deze soep zeker een keer uitproberen, ik beloof je, het is de moeite zeer zeker waard! Lees verder →