26 januari 2017
door Luciana
Geen reacties
Hier en daar zie ik mensen een poging wagen tot het bakken van verse friet in de Airfryer. Helaas lukt het niet altijd ‘ze blijven slap, ze smaken droog’, zijn veel gehoorde klachten. Ik zal jullie proberen uit te leggen … Lees verder →
8 mei 2016
door Luciana
Geen reacties
Dit weekeinde heb ik in Duitsland boodschappen gedaan. Natuurlijk kon ik het niet laten om een pak verse Duitse knakworsten mee te nemen. Dit keer heb ik gekozen voor de kip knakworst variant. Daarbij heb ik een zak heerlijk vers … Lees verder →
3 januari 2016
door Beheerder
Geen reacties
Kip borrelhapjes zijn erg lekker zeker als je ze van verse kipstukjes maakt, doe hier je favoriete kipkruiden over heen. Het allerlekkerst is het als je ze dipt in een homemade blue cheese dressing, mijn voorkeur gaat naar blue cheese gember dip. Lees verder →
3 november 2015
door Luciana
2 reacties
Net zoals in een ander recept hier op de site die van de kip frikandellen kun je ook een kip grillworst heel goed zelf maken en in de Airfryer afbakken. Met deze eenvoudige recept laat ik je zien hoe je dit doet. Je kunt eindeloos variëren met smaken en ingrediënten. Als basis maak ik deze met kipfilet. Het wordt veel lekkerder als je dit met kippedijvlees maakt omdat je de vet nodig hebt om de grillworst van binnen smeuïg te krijgen. Maar dit is niet overal verkrijgbaar voor iedereen, vandaar dat ik op dit plaatje het recept met kipfilet heb gemaakt. Maar kippendijvlees zorgt voor een smeuïge resultaat, minder droog van binnen. Lees verder →
19 oktober 2015
door Luciana
1 reactie
In Amerika is de shrimp chowder een populaire soep welke bijna door heel Amerika te vinden is. Het is een hartige soep met een dikke structuur welke vaak wordt bereid met zowel garnalen als aardappels en diverse groente welke is ingedikt door toevoeging van melk en/of room aan bouillon. Vaak gaat er ook boter en bloem in om de soep dik te krijgen. In mijn versie van de shrimp corn chowder die ik ga maken laat ik de bloem en boter weg, omdat ik niet het risico wil lopen dat hierdoor doe boel aan de bodem van de soupmaker gaat aankoeken. Ik ga de soep namelijk in de Philips soupmaker bereiden. Wie van vissoep houd moet deze soep zeker een keer uitproberen, ik beloof je, het is de moeite zeer zeker waard! Lees verder →
9 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Cornbread is populair in heel Amerika, niet alleen vind je deze als bijgerecht bij de warme maaltijd, ook in de ochtend ontbreekt deze vaak niet aan de ontbijttafel. Het kent een cake achtige zachte/zoetige structuur wat niet erg rijst, het zit tussen zoet en hartig in. Traditioneel wordt deze met Thanksgiving gegeten. Ik heb hem gemaakt als begeleider van mijn Homemade Chili Con Carne.
Cornbread kun je op verschillende manieren bereiden maken, gebakken in een pan of in een oven, gestoomd en ik ga hem natuurlijk in de Airfryer bereiden ;-).
In het Zuiden van Amerika is cornbread een populair onderdeel van soul food en wordt cornbread vaak in vet of in reuzel gebakken gewoon in de koekenpan. Aangezien ik moet minderen in vet heb ik een variant gemaakt wat meer in het Noorden van Amerika wordt gemaakt, deze variant staat daar ook wel bekend als ” Yankee cornbread” . Deze is vaak wat zoeter en bevat half gewoon meel en half maismeel. Lees verder →
22 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Een Philips Soupmaker is een veelzijdig apparaat. Behalve dat je er gladde en boerensoepen mee kunt maken kun je er ook compotes maken en natuurlijk smoothies. Ik zal een van mijn favoriete smoothie recepten geven. De combinatie is niet zo voor de hand liggend, maar wel lekker en verantwoord. Een smoothie van fruit in combinatie met Hüttenkäse. Lees verder →
16 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Als je toevallig een lading pulled pork hebt gemaakt in de slowcooker dan wil het wel eens gaan vervelen alleen maar broodjes pulled pork te eten. Een lekkere variatie is de volgende tosti de pulled pork tosti. Lees verder →
16 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Het is echt pompoen tijd vandaar dat ik vandaag toch weer voor een pompoensoep ben gegaan. Dit keer de combinatie van pompoen met zoete aardappel. Ik hou van dikke soepen, en ik merk dat ik vaak toch een aardappel aan … Lees verder →
16 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Foodtrucks zijn helemaal hot!! Zag je vroeger de bakker bij je de straat in rijden of de SRV wagen (een mini supermarkt), vandaag de dag zie je allerlei keukens op wielen vooral rondom heel veel evenementen. De keuken op wielen … Lees verder →