10 augustus 2016
door Luciana
4 reacties
De Olympische Spelen in Rio is alweer bijna een week volop bezig, vandaar dat ik het hoog tijd vond om mijn Braziliaanse roots weer eens eer aan te doen met een snelle gerechtje uit de Braziliaanse keuken. Ik weet dat ik dit soort gerechten heel goed met de Viva bak accessoire (HD9925) kan maken, maar ik wilde dit natuurlijk ook proberen in de XL bakplaat. Eens kijken hoe de XL bakplaat het met rijstgerechten doet. Nou mijn experiment was meer dan geslaagd. Wat een gemak zeg en snel klaar zeg. Ideaal toch? Omdat de XL bakplaat een groter oppervlakte heeft dan de viva bakacessoire kun je hier lekker in roerbakken. Lees verder →
8 mei 2016
door Luciana
Geen reacties
Dit weekeinde heb ik in Duitsland boodschappen gedaan. Natuurlijk kon ik het niet laten om een pak verse Duitse knakworsten mee te nemen. Dit keer heb ik gekozen voor de kip knakworst variant. Daarbij heb ik een zak heerlijk vers … Lees verder →
23 januari 2016
door Luciana
Geen reacties
Een van mijn favoriete cakes zijn de Pandan Chiffon cakes omdat deze zo fluffy en licht van structuur zijn. Je hebt ze in allerlei kleuren en smaken maar mijn favoriet is gewoon de groene Pandan cake. Het is een lastige cake om te maken omdat deze altijd neigt in te zakken of op de één of ander reden niet luchtig/licht genoeg wordt.
Ik zal mijn recept geven met mijn “tips en truc’s” Hopelijk dat jullie hier wat aan hebben. Het is een cake waarbij geldt, oefening baart kunst, dus het is oefenen, oefenen oefenen. Lees verder →
8 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Soep op koude dagen gaat er altijd in. Vandaag had ik zin in een Franse gegratineerde uiensoep. Normaal stoof ik de fijngesneden uien vrij lang op een zacht vuurtje net zo lang totdat deze bruin kleurt en licht carameliseerd. Maar de uitdaging voor mij was om dit eens te proberen met alleen de Airfryer en de Soupmaker tot mijn beschikking. Het bleek een succesvolle bak avontuur. De soep was zo lekker dat ik hem zo wel voor de lunch als avondeten heb genomen.
Lees verder →
6 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Met een Airfryer kun je allerlei heerlijke gerechten frituren, roosteren, bakken of grillen. Maar hoe zit het als je een pudding wilt bereiden en die au bain marie gebakken moet worden? (in een heetwaterbad verhitten).
Ik ben de bak avontuur aangegaan en heb ongeveer 3 liter kokend water in de onderste bak gegoten. Daarin heb ik mijn pudding gaar gebakken. De Braziliaanse gecondenseerde melk pudding is een van bekendste puddingsoorten in Brazilië. Je krijgt hem overal als je bij iemand gaat eten, je kunt hem bij elke bakker of elke restaurant bestellen. Ze zijn er in vele smaken. Ik heb vandaag de neutrale smaak gemaakt, omdat ik wilde uitproberen of je ook iets au bain marie in je Airfryer kunt bakken. Ik heb de pudding niet in het mandje of op de grillpan maar onderin de onderste bak gebakken, dankzij het steuntje gemaakt door de echtgenoot van Elisabeth de Vries-Elzenaar. Lees verder →
24 september 2015
door Luciana
2 reacties
In Brazilië zijn kant en klare snacks relatief duur als je ze koopt in een supermarkt. Daarom maken Brazilianen de meeste snacks gewoon zelf. Iets wat iedereen daar overal maakt is popcorn. In allerlei soorten, smaken en variëteiten. Als je je afvraagt kun je popcorn maken in een Airfryer? Dan is mijn antwoord jazeker! Lees verder →
23 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Vandaag had ik weer een thuiswerkdag, weer steevast zelfgemaakte soep. Maar wat voor smaak dit keer? Ik zag volop knolselderij liggen en ook zijn de spruitjes weer volop verkrijgbaar. Dus waarom geen combi tussen knolselderij en spruitjes? De smaak is werkelijk voortreffelijk zeker met wat Airfried pancetta erbij!!! Een blijvertje, bij mij staat deze soep nu al nr 1. Lees verder →
16 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Foodtrucks zijn helemaal hot!! Zag je vroeger de bakker bij je de straat in rijden of de SRV wagen (een mini supermarkt), vandaag de dag zie je allerlei keukens op wielen vooral rondom heel veel evenementen. De keuken op wielen … Lees verder →