3 januari 2017
door Luciana
4 reacties
Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik had nog een Brandenburg culinaire varkenshaasje liggen (te koop bij Plus-supermarkt).Brandenburg Culinair bereidt de Culinaire varkenshaas dusdanig voor dat deze niet droog kan worden. Hij blijft lekker … Lees verder →
31 december 2016
door Luciana
Geen reacties
Met oud en nieuw is het altijd weer een gedoe met het maken van oliebollen. Heb je het beslag af moet het weer op een warme plek rijzen ben je zo een uur tot anderhalf uur verder. Als je van … Lees verder →
7 augustus 2016
door Luciana
6 reacties
Om mijn nieuwe bakplaat voor de Airfryer Avance XL te testen heb ik in mijn nieuwe XL bakplaat HD9912/90 een makkelijke Indische kokoskoek gebakken, Winko Babat. Als kind zijnde heb ik die heel vaak gegeten, gebakken in de traditionele oven. … Lees verder →
17 juli 2016
door Luciana
Geen reacties
Wat zeker niet mag ontbreken als je een Mexicaanse maaltijd bereid is een Guacamole. Nu zie ik wel eens van die kant en klare potjes in de supermarkt liggen, lekker laten liggen. Er gaat niets boven een vers gemaakte guacamole … Lees verder →
10 februari 2016
door Luciana
Geen reacties
Soms maak je wel eens te veel eten klaar. Zo heb ik twee dagen terug een grote pan met spruitjes stamppot gemaakt maar er bleef nog een flinke portie over. Vandaag was het tijd om daar weer iets “nieuws” van … Lees verder →
3 januari 2016
door Beheerder
Geen reacties
Dit is een leuk recept als je niet weet wat je met je oude oliebollen aanmoet. Weggooien is ook zonde, vandaar dat ik mijn laatste zes oliebollen verwerkt hebt in deze overheerlijke oliebollen puddingcake. Een rijke smaak met verse appeltjes … Lees verder →
12 november 2015
door Luciana
Geen reacties
Vandaag had ik zin in een snelle soep bij het thuiswerken. Geen ander apparaat zet in zo weinig tijd snel iets voedzaams en lekker op tafel als de Soupmaker. Ik heb ervoor gekozen wat oude groente op te maken die … Lees verder →
19 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Een appelbol gevuld met in 80% Strohrum gemarineerde gekonfijte sinaasappels, gehakte walnoten, dadelsiroop, honing, en Weinachtsmelange kruiden. Gemaakt in de Airfryer. Lees verder →
9 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Cornbread is populair in heel Amerika, niet alleen vind je deze als bijgerecht bij de warme maaltijd, ook in de ochtend ontbreekt deze vaak niet aan de ontbijttafel. Het kent een cake achtige zachte/zoetige structuur wat niet erg rijst, het zit tussen zoet en hartig in. Traditioneel wordt deze met Thanksgiving gegeten. Ik heb hem gemaakt als begeleider van mijn Homemade Chili Con Carne.
Cornbread kun je op verschillende manieren bereiden maken, gebakken in een pan of in een oven, gestoomd en ik ga hem natuurlijk in de Airfryer bereiden ;-).
In het Zuiden van Amerika is cornbread een populair onderdeel van soul food en wordt cornbread vaak in vet of in reuzel gebakken gewoon in de koekenpan. Aangezien ik moet minderen in vet heb ik een variant gemaakt wat meer in het Noorden van Amerika wordt gemaakt, deze variant staat daar ook wel bekend als ” Yankee cornbread” . Deze is vaak wat zoeter en bevat half gewoon meel en half maismeel. Lees verder →
8 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Soep op koude dagen gaat er altijd in. Vandaag had ik zin in een Franse gegratineerde uiensoep. Normaal stoof ik de fijngesneden uien vrij lang op een zacht vuurtje net zo lang totdat deze bruin kleurt en licht carameliseerd. Maar de uitdaging voor mij was om dit eens te proberen met alleen de Airfryer en de Soupmaker tot mijn beschikking. Het bleek een succesvolle bak avontuur. De soep was zo lekker dat ik hem zo wel voor de lunch als avondeten heb genomen.
Lees verder →