12 juni 2016
door Luciana
1 reactie
Wat heel veel mensen niet weten is dat je een Airfryer ook heel goed kunt gebruiken om een ei in te koken. Is dat mogelijk? Jazeker van zacht tot hard gekookte eieren in een handomdraai. Een hoop mensen zeggen, waarom zou ik dat willen, ik doe het gewoon op het vuur in kokend water. Voor mij is een heel goede reden om dat te doen omdat het tijd kan besparen. Je kunt zowel je broodjes, als toast, als het ei te samen warm krijgen. Scheelt mij weer kijken naar het fornuis, de moeite om een broodrooster te voorschijn te toveren. De Airfryer staat bij mij bij bijna elk bereide maaltijd aan. Dus ook voor mijn ontbijt. Lees verder →
18 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Vandaag weer eens gestoeid met filmpjes maken. Vandaar dat ik mijn lunch simpel heb gehouden, ik moet dan niet te veel afleiding hebben. Maar een simpele lunch kan natuurlijk ook heel lekker zijn, zeker als je er salami in belegen geitenkaas in mee bakt. Lees verder →
9 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Cornbread is populair in heel Amerika, niet alleen vind je deze als bijgerecht bij de warme maaltijd, ook in de ochtend ontbreekt deze vaak niet aan de ontbijttafel. Het kent een cake achtige zachte/zoetige structuur wat niet erg rijst, het zit tussen zoet en hartig in. Traditioneel wordt deze met Thanksgiving gegeten. Ik heb hem gemaakt als begeleider van mijn Homemade Chili Con Carne.
Cornbread kun je op verschillende manieren bereiden maken, gebakken in een pan of in een oven, gestoomd en ik ga hem natuurlijk in de Airfryer bereiden ;-).
In het Zuiden van Amerika is cornbread een populair onderdeel van soul food en wordt cornbread vaak in vet of in reuzel gebakken gewoon in de koekenpan. Aangezien ik moet minderen in vet heb ik een variant gemaakt wat meer in het Noorden van Amerika wordt gemaakt, deze variant staat daar ook wel bekend als ” Yankee cornbread” . Deze is vaak wat zoeter en bevat half gewoon meel en half maismeel. Lees verder →