31 december 2016
door Luciana
Geen reacties
Met oud en nieuw is het altijd weer een gedoe met het maken van oliebollen. Heb je het beslag af moet het weer op een warme plek rijzen ben je zo een uur tot anderhalf uur verder. Als je van … Lees verder →
3 januari 2016
door Beheerder
Geen reacties
Dit is een leuk recept als je niet weet wat je met je oude oliebollen aanmoet. Weggooien is ook zonde, vandaar dat ik mijn laatste zes oliebollen verwerkt hebt in deze overheerlijke oliebollen puddingcake. Een rijke smaak met verse appeltjes … Lees verder →
9 oktober 2015
door Luciana
Geen reacties
Cornbread is populair in heel Amerika, niet alleen vind je deze als bijgerecht bij de warme maaltijd, ook in de ochtend ontbreekt deze vaak niet aan de ontbijttafel. Het kent een cake achtige zachte/zoetige structuur wat niet erg rijst, het zit tussen zoet en hartig in. Traditioneel wordt deze met Thanksgiving gegeten. Ik heb hem gemaakt als begeleider van mijn Homemade Chili Con Carne.
Cornbread kun je op verschillende manieren bereiden maken, gebakken in een pan of in een oven, gestoomd en ik ga hem natuurlijk in de Airfryer bereiden ;-).
In het Zuiden van Amerika is cornbread een populair onderdeel van soul food en wordt cornbread vaak in vet of in reuzel gebakken gewoon in de koekenpan. Aangezien ik moet minderen in vet heb ik een variant gemaakt wat meer in het Noorden van Amerika wordt gemaakt, deze variant staat daar ook wel bekend als ” Yankee cornbread” . Deze is vaak wat zoeter en bevat half gewoon meel en half maismeel. Lees verder →
18 september 2015
door Luciana
Geen reacties
Een paar dagen geleden heb ik deze Braziliaanse worteltaart gemaakt. Deze taart is heel populair in Brazilië. Elke bakker heeft hem in zijn assortiment. En nu kun je hem heel eenvoudig maken in je Airfryer. En omdat gemak de mens dient, als je een Soupmaker hebt gaat het beslag maken daarvoor nog veel eenvoudiger!! Lees verder →